Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με την νεοσύστατη ομάδα αμπελουργών Κρήτης
Συνάντηση με στελέχη της νεοσύστατης ομάδας αμπελουργών Κρήτης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Περιφέρεια Κρήτης με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.
Συνάντηση με στελέχη της νεοσύστατης ομάδας αμπελουργών Κρήτης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Περιφέρεια Κρήτης με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.
Το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ τίθεται σε εφαρμογή από την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου. Το ωράριο κατά τη θερινή περίοδο (από 1η Μαΐου 2013 έως 31η Οκτωβρίου 2013) είναι συνεχές, από τις 11 το βράδυ
Το Πασχα εφτασε. Μαζι του ηρθαν και οι ιδιαιτερες γευσεις του, αρνι στη σουβλα, μαγειριτσα, λαμπριατικα κουλουρακια, κοκορετσι, γαρδουμακια κ.α. Εγω θα σας δωσω την συνταγη για το Πασχαλινο τσουρεκι.
Υλικα (3 με 4 τσουρεκια)
6 αβγα χωρισμενοι οι κροκοι απο τα ασπραδια
2 1/2 φλιτζ. τσαγιου ζαχαρη λιωμενη
1/2 λιτρο γαλα ζεστο
1/2 φλιτζ. τσαγιου βουτυρο χλιαρο
1 κοφτο κουτ. γλυκου μαχλεπι, κοπανισμενο
1 κοφτο κουτ. γλυκου καρδαμο, κοπανισμενο
ξυσμα και χυμος απο ενα μικρο πορτοκαλι
50 γρ. μαγια νωπη η 2 φακελακια στεγνη, διαλυμενη σε λιγο νερο
αλευρι οσο χρειαστει 1600-1800 γρ. περιπου
Για το αλειμμα
1 αβγο χτυπημενο με 2 κουταλιες της σουπας γαλα.
Χτυπαμε στο μιξερ τα ασπραδια σε μαρεγκα και χωριστα τους κροκους μεχρι να γινουν αφρατοι. Τα ανακατευουμε σε μια λεκανη μαζι με το χυμο, τα μυρωδικα, τη μαγια διαλυμενη σε λιγο νερο και το γαλα με τη ζαχαρη. Ανακατευουμε και ριχνουμε λιγο-λιγο το αλευρι.
Ζυμωνουμε βουτοντας τα χερια στο βουτυρο. Ζυμωνουμε ζωηρα με τις γροθιες μεχρι η ζυμη να γινει λεια και να κανει φουσκαλες. Τοτε την πλαθουμε σαν μπαλα, αλειφουμε την επιφανεια με βουτυρο και την σκεπαζουμε καλα μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο (40-45 λεπτα). Ζυμωνουμε για να φυγει ο αερας , την χωριζουμε σε τρια η τεσσερα κομματια και τα πλαθουμε, οπως μας αρεσει (πλεξουδες η σαν φραντζολες).
Τα αφηνουμε σκεπασμενα να φουσκωσουν, πλασμενα μεχρι να γινουν διπλα (40 λεπτα περιπου). Προθερμαινουμε το φουρνο στους 180 C. Αλειφουμε τα τσουρεκια με το μιγμα αβγου-γαλακτος και τα ψηνουμε στο φουρνο γυρω στα 50 λεπτα, αναλογα με το παχος τους.
Χατζηδημητριου Προδρομος
Chef
Κάτι λιγότερο από 3 βδομάδες έχουν περάσει από την ανακοίνωση της ανάληψης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Minifootball από τη χώρα μας.
Συλλυπητήρια του ιδρυτή και π. Πρόεδρου της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Νικολάου Κοκολάκη, για την Κοίμηση του Μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΕΚ LINES με την αναγγελία του θανάτου του δημιουργού της, ισόβιου Προέδρου της και κορυφαίου Ιεράρχη Μητροπολίτου Ειρηναίου Γαλανάκη συνελθόν εκτάκτως αποφασίζει:
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «Εθνικό Συνέδριο για το Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Βραβείο (eea) και το Σύμφωνο των Δημάρχων» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης
Είσαι μαθητής λυκείου ή φοιτητής; Σε ενδιαφέρει το θέμα της πρόληψης των τροχαίων δυστυχημάτων και πιστεύεις ότι μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στην εξάλειψή του;
Εντατικοποιούνται, σε όλη την επικράτεια, οι δράσεις των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, με την εφαρμογή αυξημένων μέτρων ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας, που αναπτύσσονται σταδιακά
Με αφορμή τη σύλληψη ενός υπόπτου στην Ισπανία, με την κατηγορία ότι πραγματοποίησε την πιο ισχυρή επίθεση DDoS που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, (300 Gigabit το δευτερόλεπτο!!!) αποκαλύπτονται οι λεπτομέρειες
Νέα ψηφιακή εποχή στην τηλεόραση… Στις 31 Μαΐου έρχεται το ψηφιακό σήμα στην Κρήτη. Ελάτε να το υποδεχτούμε μαζί με μεγάλη γκάμα τηλεοράσεων & αποκωδικοποιητών, στις καλύτερες τιμές της αγοράς!
Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε σήμερα ο νέος Διοικητής της V Μεραρχίας Κρητών, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Χιoνής, συνοδευόμενος από τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ρεθύμνου, Αντισυνταγματάρχη, κ. Αντώνιο Μιχελάκη.
«Με το πολυνομοσχέδιο επιχειρείται μία ακόμα συντηρητική και υπό πολλές προϋποθέσεις τακτοποίηση των εκκρεμών λογαριασμών στις συνεχώς αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φυσικών και νομικών προσώπων προς την Εφορία
Την μοναδική στον κόσμο Κρητική κουζίνα-διατροφή γεύτηκαν 10 Βέλγοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη κάνοντας ρεπορτάζ για την γαστρονομία του νησιού και την σύνδεση του με το τουριστικό μας προϊόν.
Μια έκθεση η οποία παρουσιάζει την ιστορία της πόλης του Ρεθύμνου απο το 1890 εώς και το 1950 εστιάζοντας στα πρόσωπα. Στιγμές τις καθημερινότητας, γιορτές, τελετές, σύλλογοι, σωματεία, καταστήματα, ψηφίδες του χρόνου,
Χρησιμοποιώντας το Rethemnos.gr συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και την δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων. Παρακαλώ επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα μας Πολιτική Cookies – Προστασία δεδομένων για περισσότερες πληροφορίες.
Close