ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Οργή των εκπαιδευτικών και μεγάλη συμμετοχή στην απεργία

Αν κάτι έχει καταφέρει η Νίκη Κεραμέως με τις τελευταίες νομικές κινήσεις της εναντίον των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών, είναι να συσπειρώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους δασκάλους και τους καθηγητές της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σημερινή (11/10) 24ωρη απεργία δήλωσαν ότι θα απεργήσουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι μέχρι στιγμής σπανίως επέλεγαν την απεργία ως μέσο πάλης και διεκδίκησης.

“Ο βαθμός συσπείρωσης στις τάξεις μας είναι πια πολύ μεγάλος. Δεν θα ήθελα να μιλήσω με ποσοστά, ωστόσο μπορώ να πω ότι ελάχιστα σχολεία θα λειτουργήσουν” έλεγε στο NEWS 24/7 εκπαιδευτική πηγή με γνώση της κατάστασης.

Η μεγάλη μάχη στο εφετείο

Η αντιπαράθεση σήμερα θα είναι και νομική. Το πρωί θα αρχίσει η εκδίκαση της αντέφεσης που έχει καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας στην έφεση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών για την απεργία-αποχή που πρωτοδίκως κηρύχθηκε παράνομη.

Οι εκπαιδευτικοί δίνουν ραντεβού για τις 11:30 έξω από το εφετείο όπου και θα διαμαρτυρηθούν για τις τελευταίες μεθοδεύσεις Κεραμέως η οποία επιχειρεί να ποινικοποιήσει τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις δασκάλων και καθηγητών.

Η απόφαση αναμένεται μάλλον την Τρίτη, αλλά με τη σπουδή που δείχνει εσχάτως η δικαιοσύνη για αποφάσεις που έχουν να κάνουν με απεργίες δεν αποκλείεται η ανακοίνωση να έρθει ακόμα και το βράδυ της Δευτέρας.

Θυμίζουμε ότι η έφεση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί στις 25 Ιανουαρίου του 2022. Με την αντέφεση του Υπουργείου η εκδίκαση ήρθε, με συνοπτικές διαδικασίες, στο σήμερα και μάλιστα συμπέφτει με την απεργία των εκπαιδευτικών.

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων θα οδηγήσει σε κατηγοριοποίηση των σχολείων σε “καλά” και “κακά” κάτι που, όπως τόνισε πηγή στο NEWS 24/7 «έγινε τη δεκαετία του 80 στη Μεγάλη Βρετανία και έκλεισαν τα μισά σχολεία στις εργατικές συνοικίες των μεγάλων πόλεων».

Στη συγκέντρωση στο εφετείο καλούν η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ.