Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Σε εξέλιξη η τελετή παράδοσης στο Μαξίμου

Αλλαγή σκυτάλης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η παράδοση από τον Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά την ορκωμοσία του, στο Προεδρικό Μέγαρο, χωρίς τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Στις 12:40 προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ορκιστεί στο αξίωμα του πρωθυπουργού στις 13:00, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τα παιδιά του.

Πριν από την ορκωμοσία, ο κ. Μητσοτάκης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, διάρκειας περίπου δέκα λεπτών. 

Έχοντας πάρει ισχυρή εντολή σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, γύρω στις 7 το απόγευμα.

Επίσημα η νέα Βουλή αρχίζει τις εργασίες της στις 17 Ιουλίου, με την ορκωμοσία των βουλευτών, ενώ στις 18 θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής και στη συνέχεια θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις και θα ακολουθήσει η τριήμερη συζήτηση (19-21 Ιουλίου) για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.