Παγίδα φόρου τα τεκμήρια και στις πληρωμές με κάρτα!

Πρόσθετο φόρο πολλών εκατοντάδων ευρώ για τα χαμηλά εισοδήματα μπορεί να φέρει η σύνδεση του αφορολόγητου με την κάρτα αν ο φορολογούμενος δεν έχει κατά νου ότι ποσοστό των ηλεκτρονικών αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώσει θα πρέπει να υπολογιστεί όχι με βάση τα πραγματικά του εισοδήματα αλλά με αυτά που υπολογίζει η εφορία.

Την παγίδα για υψηλότερο φόρο να βάζουν τα τεκμήρια διαβίωσης τα οποία μπορούν να διαμορφώνουν ένα «φορολογητέο εισόδημα» πολύ μεγαλύτερο από το πραγματικό.

Ως γνωστό μετά την σύνδεση της κατοχύρωσης του αφορολόγητου με την χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών (πιστωτικές χρεωστικές κάρτες e-banking) οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό ηλεκτρονικών αποδείξεων για να έχουν την προβλεπόμενη έκπτωση φόρου που κυμαίνεται από τα 1.900 και φτάνει μέχρι και τα 2.100 ευρώ.

Ειδικότερα, για τον φορολογούμενο με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ από μισθούς ή συντάξεις και κάθε κατά κύριο επάγγελμα αγρότης με ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ πρέπει να καλύπτει το 10% του εισοδήματός του.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr