ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Παγκόσμια διάκριση για εκπαιδευτικούς στο Ρέθυμνο!

Tο βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στη Σεξουαλική Αγωγή 2019, θα απονείμει στο ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμά «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις» (www.frixos.weebly.com), ο Παγκόσμιος Οργανισμός για τη Σεξουαλική Υγεία (www.worldsexology.org).

Το πρόγραμμα που αφορά την πρώιμη σχολική ηλικία, σχεδιάστηκε από μία ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας στο Ρέθυμνο με πρωτοβουλία και υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνου δια της Υπευθύνης Σχολικών Προγραμμάτων και του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνου.

Το πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί σε πολλά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της ΠΕ Ρεθύμνου, ΠΕ Χανίων και όχι μόνο.

Το βραβείο θα παραλάβουν τον Οκτώβριο στο Μεξικό οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος: Μαυράκη Δέσποινα, Εκπαιδευτικός-τ. μέλος Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δ. Ρεθυμνου, Γερούκη Μαργαρίτα, τέως Σχολική Συμβουλος Α/θμιας Εκπ/σης, Βιταλάκη Έλενα, Εκπαιδευτικός και ΕΔΙΠ Παν/μίου Κρήτης-Αναπτυξιακή Ψυχολογος, Τριαματάκη Αθηνά, Εκπαιδευτικός-Θεατρολόγος και η Πέγκυ Φούρκα, Εικονογράφος-Αγιογράφος, Συγγραφέας.