ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο δημοτικό σχολείο Αργυρούπολης

«Για λίγο ας κοιταχτούμε και ας πούμε λογικά, πως πρέπει τα σχολεία μας να είναι οικολογικά»

 Τη 5η Ιουνίου, ημέρα περιβάλλοντος, οι μαθητές  του Δημοτικού σχολείου Αργυρούπολης, ξεχύθηκαν στο χωριό με σακούλες και γάντια στα χέρια, για δύο ώρες. Στόχος τους πλαστικά, χαρτιά και μεταλλικά αντικείμενα. Χωρισμένοι σε τρεις ομάδες γέμισαν πολλές σακούλες με ανακυκλώσιμα απορρίμματα.  

Με την ιδέα της βιωματικής μάθησης, πέρασαν από τη θεωρία στη πράξη. Καλλιέργησαν μια συμπεριφορά περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, συλλογικής δράσης και υποστήριξης της τοπικής οικονομίας, η οποία συνδέεται ολοένα και περισσότερο με τον  τουρισμό. Αλλά τουρισμός και υποβαθμισμένο περιβάλλον είναι έννοιες αντίθετες.

Στις σχετικές συζητήσεις για τη μέρα αυτή, που ακολούθησαν, οι μαθητές αναρωτήθηκαν αν υπάρχουν τρόποι να μειωθούν τα σκουπίδια.

Ρώτησαν αν μειώθηκε η χρήση της πλαστικής σακούλας. Είχαν τη δική τους συμβολή πέρυσι, όταν όλη τη χρονιά, ο περιορισμός της χρήσης αποτέλεσε και δική τους προσπάθεια. Όταν πήραν την απάντηση ότι υπήρξαν θεαματικά αποτελέσματα αναρωτήθηκαν γιατί να μην γίνουν ανάλογες προσπάθειες σε άλλα πλαστικά υλικά συσκευασιών.   

                   Για τη σχολική κοινότητα μας ο δ/ντής Κώστας Βερβερίδης.