ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο ξενοδοχείο AQUILA Rithymna Beach

H 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα εορτασμού για το περιβάλλον και την προστασία του.

Το AQUILA Rithymna Beach επενδύει στην εκπαίδευση των μικρών παιδιών, ώστε να αποκτήσουν ανάλογη νοοτροπία και ιδέες. Αυτά είναι το μέλλον και αυτά είναι που μεγαλώνοντας θα υποστηρίξουν  την περαιτέρω εξέλιξη αυτής της στάση ζωής, με κέντρο την προστασία του ζωτικού μας χώρου, του περιβάλλοντος!

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άδελε επισκέφτηκαν το ξενοδοχείο και ενημερώθηκαν για τους θησαυρούς της παραλίας μας (Κρινάκι της θάλασσας, Ποσειδωνία και θαλάσσια χελώνα Kαρέτα Kαρέτα). Αυτοί είναι και οι βασικοί λόγοι που η παραλία του ξενοδοχείου είναι υπό προστασία, και εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000.

Τα παιδιά γευμάτισαν μαζί μας και στη συνέχεια έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικό διαδραστικό παιχνίδι με θέμα το περιβάλλον. Ένα παιχνίδι στο οποίο εβδομαδιαία συμμετέχουν και οι μικροί επισκέπτες του ξενοδοχείου μας στο παιδικό χωριό Κρι Κρι, αφυπνίζοντας την οικολογική τους συνείδηση.

Θέλοντας να ευχαριστήσουμε τους μικρούς μας φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους χαρίσαμε  αναμνηστικά δωράκια και παγουρίνια που μας προμήθευσε το  Interreg SocioCoast,  το οποίο υποστηρίζουμε. Ένα έργο που έχει σαν στόχο την ενίσχυση της ελκυστικότητας των παραλιών και των ευρυτέρων παράκτιων περιοχών, παρέχοντας πληροφόρηση για την βιοποικιλότητα της κάθε περιοχής μέσω της ηλεκτρονικής τους πλατφόρμας www.greece-cyprous.eu/sociocoast.

Στα παιδιά κατά την αναχώρηση, δόθηκε ένα μικρό τσουβαλάκι με σπόρο, στοχεύοντας να κινητοποιήσουμε τη συνείδησή τους και να κατανοήσουν πως φροντίζοντας αυτό το «σπόρο» θα αποκτήσουν ένα όμορφο δεντράκι. Η δική τους προσπάθεια είναι αυτή που μπορεί να «καρποφορήσει» και να οδηγήσει σε ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για τον πλανήτη μας. Ελπίζουμε να συμβάλουμε και εμείς, μαζί με τους δασκάλους τους στην εμπέδωση αυτής της λογικής.

Πιστεύουμε στη δύναμη της ομαδικής προσπάθειας και στην ανθρώπινη θέληση για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.