ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Παγκρήτιος λογοτεχνικός διαγωνισμός με θέμα “Οι Δροσουλίτες”

δροσουλίτες

Ο Δήμος Σφακίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στιχουργών Ν. Χανίων, προκηρύσσει Παγκρήτιο λογοτεχνικό διαγωνισμό (Μαντινάδας – Ρίμας – Ριζίτικου) με θέμα «Οι Δροσουλίτες».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προβολή και διάδοση των ιστορικών γεγονότων της ηρωικής μάχης, στο Φραγκοκάστελλο και ο θρύλος με τους Δροσουλίτες.

Όροι διαγωνισμού

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι όπου γης, απανταχού Κρήτες, που μπορούν να συμμετέχουν με τρεις μαντινάδες τους, μία ρίμα (που δεν θα ξεπερνά όμως τα δέκα δίστιχα) ή ένα Ριζίτικο τραγούδι, όλα σχετικά με το θέμα του διαγωνισμού, πρωτότυπα και αδημοσίευτα, υπογεγραμμένα με ψευδώνυμο. Μέσα στο φάκελο αποστολής, θα εσωκλείεται μικρότερος φάκελος, με τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλ. επικοινωνίας).

Οι εργασίες δεν επιστρέφονται. Μέλη της Κριτικής Επιτροπής είναι λογοτέχνες και καταξιωμένοι στιχουργοί του Παγκρητίου Συλλόγου Κρητών Στιχουργών «Μιχ. Καυκαλάς» και του Συλλόγου Στιχουργών Ν. Χανίων, με πρόεδρο της Επιτροπής, τον κορυφαίο Σφακιανό Λαογράφο και ποιητή, κ. Κανάκη Γερωνυμάκη. Οι εργασίες θα γίνονται δεκτές έως 30 Απριλίου 2015.

Στους διακριθέντες θα δοθούν βιβλία, ως έπαθλα με την απονομή των βραβείων, η οποία θα γίνει τον Μάιο, στο Φραγκοκάστελλο, σε ειδική μουσικοχορευτική εκδήλωση, η οποία θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 28210 86319 και 6932 124264.

Τα κείμενα δακτυλογραφημένα, θα αποσταλούν σε πέντε αντίτυπα, μόνο ταχυδρομικά, στην διεύθυνση:

Σύλλογος Στιχουργών Ν. Χανίων
Δημοτική Ενότητα Ελ. Βενιζέλου
Τ.Κ. 73 300 Χανιά, Υπόψη κ. Θανάση Πατεράκη.