ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Παλαίκαστρο Σητείας: Εφτασαν τα 37 τα κρούσματα – Σταματούν τα rapid test

Σε αυστηρό lockdown έχει τεθεί από το πρωί της Τετάρτης ο οικισμός του Παλαικάστρου Σητείας όπου ζουν περίπου 1200 άνθρωποι μετά την εμφάνιση δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού.

Στην περιοχή έχει σπεύσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που πραγματοποίησε περίπου 400 rapid test την Τρίτη και την Τετάρτη καταγράφοντας 13 και 8 θετικά κρούσματα αντιστοίχως τις δύο ημέρες.

Σε αυτά προστίθενται και 8 κρούσματα που διαγνώστηκαν μετά από τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια αλλά και ακόμα 8 που είχαν βρεθεί τη Δευτέρα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 37.

Ανησυχία στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Την ίδια στιγμή, ανησυχία επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και ειδικότερα στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης όπου τις προηγούμενες ημέρες μετέβη γυναίκα από το Παλαίκαστρο που όπως αποδείχτηκε ήταν θετική στον κορονοϊό. Η γυναίκα μεταφέρθηκε από και προς το νοσοκομείο για το προγραμματισμένο της ραντεβού με ιδιωτικό αυτοκίνητο και παρέμεινε για αρκετή ώρα στους χώρους του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι στη μονάδα αιμοκάθαρσης αλλά και άλλοι αιμοκαθαρόμενοι υποβάλλονται σε τεστ προληπτικά.

Σε ό,τι αφορά τα τεστ στο Παλαίκαστρο, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ, δεν πρόκειται να συνεχιστούν καθώς πλέον έχει εφαρμοστεί το τοπικό lockdown και θεωρείται δεδομένη η διασπορά στον πληθυσμό. Συνολικά εξετάστηκαν 378 άνθρωποι από τους περίπου 800 που είχαν δηλώσει συμμετοχή για να εξεταστούν από την κινητή μονάδα.

Την Πέμπτη θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση από τον δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη, ο οποίος ζήτησε για άλλη μια φορά από όλους να δείξουν υπευθυνότητα και να παραμείνουν περιορισμένοι σπίτι τους.

Τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία στην Τοπική Κοινότητα Παλαίκαστρου τέθηκαν σε ισχύ από την Τετάρτη 6-1-2021 και ώρα 06.00 για δέκα (10) ημέρες.

Περιλαμβάνουν απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του οικισμού εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας, ενώ από τις 18:00 έως τις 05:00 υπάρχει απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους. Επίσης υπάρχει αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών και αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ).