Παναγιώτης Ραφαήλ: Στις 15 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ για εκκίνηση της θεραπείας

Το σωματείο MDA Hellas μετά από επικοινωνία με το ειδικό νοσοκομείο της Βοστόνης, ανακοίνωσε ότι εκτός απροόπτου η ημερομηνία εισαγωγής θα είναι η 15η Νοεμβρίου. Τα 3,7 εκατ. ευρώ προσέγγισαν οι συνολικές δωρεές!

Με τη συμπαράστασή περισσότερων από 100.000 δωρητών το σύνολο του ποσού που απαιτείται για τη μετάβαση του Παναγιώτη Ραφαήλ στη Βοστόνη και τη λήψη της θεραπείας Zolgensma συμπληρώθηκε, ενώ παράλληλα ορίστηκε και ημερομηνία μετάβασης και εισαγωγής στο νοσοκομείο Boston Children’s Hospital.

Όπως αναφέρει το Σωματείο MDA Hellas που διαχειρίστηκε την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση του ποσού, από τη μέχρι τώρα επικοινωνία με το νοσοκομείο, η προτεινόμενη ημερομηνία εισαγωγής είναι, εκτός απροόπτου, η 15η Νοεμβρίου 2019, ευελπιστώντας, πως αυτή η ημερομηνία θα είναι οριστική.

Σημειώνεται ότι η καμπάνια για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ ολοκληρώθηκε αναμφισβήτητα με μεγάλη επιτυχία και το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τις 27/09/2019 έως τις 31/10/2019 ανήλθε στα 3.681.100,15 ευρώ.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως, κατόπιν επανειλημμένων προσπαθειών, υπήρξε επιπλέον μείωση του συνολικού εκτιμώμενου κόστους του νοσοκομείου, δεδομένου ότι το κόστος δεν θα καλυφθεί από τον ασφαλιστικό φορέα. Η νέα εκτίμηση ανέρχεται στα 2.787.325,66 δολάρια, έναντι 2.826.960,10 δολάρια που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Η εν λόγω εκτίμηση περιλαμβάνει την τιμή του φαρμάκου, τις υπηρεσίες χορήγησης και τις αμοιβές του ιατρικού προσωπικού. Για το συνολικό κόστος, το οποίο θα περιλαμβάνει επιπλέον τα έξοδα μεταφοράς με ιδιωτικό αεροσκάφος ασθενοφόρο, αγοράς απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού που θα χρειάζεται να έχει μαζί του, διαμονής σε διαμέρισμα στη Βοστόνη, μετακίνησης, καθώς και τις θεραπείες που απαιτούνται για την βελτίωση και διατήρηση της φυσικής κατάστασης του ασθενούς (φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, υδροθεραπείες), τυχόν νοσηλείας ή περαιτέρω νοσοκομειακών υπηρεσιών που ενδέχεται να προκύψουν και ότι άλλο χρειασθεί, θα δοθεί λεπτομερής απολογισμός με την ασφαλή επιστροφή του Παναγιώτη Ραφαήλ στην Ελλάδα.

Ο μέσος όρος διάρκειας της παραμονής ανάλογων περιστατικών στη Βοστόνη, μετά από επικοινωνία με τον υπεύθυνο ιατρό του νοσοκομείου, υπολογίζεται στους 2 με 3 μήνες.