ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πάνω από 200 γυναίκες επωφελήθηκαν του δωρεάν Τεστ ΠΑΠ που διενήργησε η Κοινωνική Υπηρεσία Δ. Ρεθύμνου

Με το θετικό απολογισμό των 200 και πλέον συμπολιτισσών που αξιοποίησαν τη δυνατότητα του ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΥ με ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ολοκληρώθηκε η κοινωνική παρέμβαση που διενήργησαν  η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνου  σε συνεργασία με την Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνης, την 7η ΥΠΕ και την πολύτιμη συνδρομή των τοπικών Προέδρων και των  Πολιτιστικών  Συλλόγων των Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Ρεθύμνου

Αφετηρία για την υλοποίηση της δράσης, αποτέλεσε ο εορτασμός  της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας. Το πλαίσιο, ωστόσο, στο οποίο εντάχθηκε αφορούσε την αξία της πρόληψης για την ανθρώπινη υγεία, στόχος που υπηρετήθηκε μέσα από την παροχή διευκόλυνσης σε γυναίκες που διαμένουν εκτός αστικού κέντρου, να κάνουν μια, πολύ βασική για την υγεία τους, εξέταση.

Η κινητή μονάδα διενέργειας του Τεστ ΠΑΠ και τα καταρτισμένα στελέχη των υγειονομικών και κοινωνικών δομών που διενήργησαν τον προληπτικό ιατρικό έλεγχο, επισκέφθηκαν τους Οικισμούς Τσεσμέ, Βιράν Επισκοπή, Ελεύθερνα, Αρμένους, Άδελε, Ατσιπόπουλο, Χαμαλεύρι, Γωνιά,  Ρουσσοσπίτι και Χρωμοναστήρι.

Τ’ αποτελέσματα  της κυτταρολογικής εξέτασης εκδόθηκαν και παραδόθηκαν (τα τελευταία προ λίγων ημερών) σε όλες τις γυναίκες που εξετάστηκαν από τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνου. 

Θερμές ευχαριστίες για την άψογη συνεργασία, καταθέτει  η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ. Αννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, στη Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνης, την 7η ΥΠΕ, τους Προέδρους και τους  Πολιτιστικούς  Συλλόγους των παραπάνω Δημοτικών Ενοτήτων, για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση αυτής της επωφελούς πρωτοβουλίας, η οποία μόνον θετικά μπορεί να αποτιμηθεί.