ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά κάλαντα από τους Εμείς και Εμείς και το Μουσικό Καρπό

Χριστουγεννιάτικα Παραδοσιακά κάλαντα στη πόλη μας!

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι η χαρά των μικρών παιδιών, αλλά κι εκείνων που αισθάνονται παιδιά. Αυτή τη χαρά θα προσπαθήσουμε να εμπλουτίσουμε από κοινού, η καρναβαλική – πολιτιστική ομάδα όπως δραστηριοποιείται τα τελευτά χρόνια οι ¨Εμείς και Εμείς¨ και ο Μουσικός Καρπός, ερμηνεύοντας παραδοσιακά κάλαντα, προκειμένου να φέρουμε χαρά κι ελπίδα σε όλους.

Ενισχύοντας το χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών, συνεργαζόμαστε για την παρουσίαση ενός χριστουγεννιάτικου δρώμενου, που αναμφίβολα θα ενισχύσει την εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη μας. Μια τέτοιου είδους εκδήλωση προσφέρει μια ευκαιρία για μια όμορφη συνεργασία και μας δίνει τη δυνατότητα να ζήσουμε όλοι τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Στο συγκεκριμένο μουσικό δρώμενο, θα ακουστούν Παραδοσιακά Κάλαντα από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα τα: Κρητικά Κάλαντα – Κάλαντα Κέρκυρας – Κάλαντα Μακεδονίας – Κάλαντα Πελοποννήσου & τα Πανελλήνια των Χριστουγέννων.

Το δρώμενο θα συνοδεύσουν, 4 μουσικοί και συγκεκριμένα: Στο Σαξόφωνο η κα. Νόρα Άντης ο μαθητής Γιώργος Δελήμπασης, στη Τρομπέτα η κα. Αγιουτάκη Ιωάννα & η μαθήτρια Ιωάννα Χριστοδουλακη.
Το μουσικό δρώμενο θα ξεκινήσει από την Πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη στις 11:30, Αρκαδίου – Παλαιολόγου – Εθνικής Αντιστάσεως & Λ. Κουντουριώτη.

Οι Διασκευές των τραγουδιών έχουν γίνει από τον Αρχιμουσικό της Δ.Φ.Ρ. – Διευθυντή του Δ.Ω.Ρ. & Καθηγητή Μουσικής Αντώνη Μαυράκη, όπου είναι και ο υπεύθυνος της Χορωδίας, με τη συνεργασία του κου. Άκη Πλαϊτη.