ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Παραδόθηκαν νέα ασθενοφόρα σε τέσσερα Κέντρα Υγείας

Ακόμα 4 από τα 14 συνολικά ασθενοφόρα οχήματα προνοσοκομειακής φροντίδας, παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης στη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, για τις ανάγκες ισάριθμων Κέντρων Υγείας και πιο συγκεκριμένα των Κέντρων Υγείας Κισσάμου και Σφακίων στην Π.Ε.Χανίων, Αγίας Φωτεινής Αμαρίου στην Π.Ε.Ρεθύμνου και Αρκαλοχωρίου στην Π.Ε.Ηρακλείου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου(των 14 ασθενοφόρων) ανέρχεται σε 1.148.000€ και μέσω της υλοποίησης του, δημιουργείται ένας σύγχρονος, αξιόπιστος στόλος ασθενοφόρων σε επίπεδο Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος θα αντικαταστήσει τα ήδη πεπαλαιωμένα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, ενισχύοντας και εξασφαλίζοντας το απαιτούμενο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των Κέντρων Υγείας (πλην των 4 αστικών) στην Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και εξασφαλίζοντας ασφαλείς συνθήκες διακομιδών τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επαγγελματίες υγείας που υπηρετούν στις δομές ΠΦΥ της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Τα νέα ασθενοφόρα παραδόθηκαν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριο Παπαβασιλείου στους εκπροσώπους των Κέντρων Υγείας Κισσάμου, Χώρας Σφακίων, Αγίας Φωτεινής και Αρκαλοχωρίου, αρμοδιότητας και ευθύνης της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης, ο αντιδήμαρχος Αμαρίου Μανόλης Ψαρουδάκης που ευχαρίστησαν δημόσια τον Περιφερειάρχη και τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ για την χρηματοδότηση και αγορά των καινούργιων ασθενοφόρων από το Περιφερειακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

Επίσης παρόντες ήταν: ο Υποδιοικητής 7ης ΥΠΕ Δημήτρης Αγαπίου, ο διευθυντής ΕΚΑΒ Κρήτης Νίκος Γιαννακουδάκης, η υπεύθυνη κίνησης ΕΚΑΒ Κρήτης Ειρήνη Μπαλή, του ΣΕΛ του Κ.Υ. Κισσάμου Δημήτρης Ανυφαντάκης, του ΣΕΛ του Κ.Υ Χώρας Σφακίων Γιάννης Κατσικογιάννης, της ΣΕΛ Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου, Μαρία Μπαθιανάκη, του ΣΕΛ του ΚΥ Ηρακλείου, Δημήτρης Κλάδος, Δ/τές και στελέχη της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, εκπρόσωποι πληρωμάτων/διασωστών των Κέντρων Υγείας.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης εκφράζοντας την ικανοποίηση του ανέφερε ότι: «Μέσα από το Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Κρήτης, χρηματοδοτούμε 14 νέα, σύγχρονα ασθενοφόρα τα οποία παραδίδονται τμηματικά στην 7η ΥΠΕ ενώ δρομολογείται η παράδοση και άλλων νέων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Κρήτης. Μέσα από την κοινή συνεργασία επιτυγχάνομε μια καλύτερη, ασφαλέστερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες που έχουν ανάγκη. Προχωρούμε, και στα επόμενα προγράμματα για να αγοράσουμε και άλλα ασθενοφόρα ώστε η Κρήτη να μην έχει έλλειμμα στο τομέα αυτό».

Ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριος Παπαβασιλείου δήλωσε: «Με πολύ χαρά παραλαμβάνουμε σήμερα τα 4 επόμενα από τα 14 ασθενοφόρα συνολικά, μέσω ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης, την οποία και ευχαριστούμε. Τα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα θα καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής της Κισάμου και της Χώρας Σφακίων στα Χανιά, της Αγίας Φωτεινής στο Ρέθυμνο και του Αρκαλοχωρίου στο Ηράκλειο. Προς τα τέλη του επόμενου μήνα, στόχος είναι να έχουμε και τα υπόλοιπα ασθενοφόρα. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο σε ότι αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν, και ιδιαίτερα τον Σταύρο Αρναουτάκη τον Περιφερειάρχη Κρήτης, γιατί υπήρξε μια εξαιρετική συνεργασία για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι μια εξαιρετική ημέρα».

Και ο υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Αγαπίου Δημήτρης, εξέφρασε την χαρά και ικανοποίηση του, υπογραμμίζοντας ότι: «Με ιδιαίτερη χαρά παραδώσαμε σήμερα τα επόμενα 4 ασθενοφόρα για τα 4 Κέντρα Υγείας της Κρήτης μας, Κίσσαμο, Σφακιά, Αγία Φωτεινή και Αρκαλοχωρίου, τα οποία χρηματοδοτεί μέσω ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Κρήτης. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για τη συνεργασία. Συνεχίζουμε μαζί να θωρακίζουμε τη δημόσια και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους εργαζόμενους στην ΠΦΥ για τις υπηρεσίες που παρέχουν καθημερινά στον πολίτη».