Tην παραίτησή της από την υπόθεση θανάτου του Λαρισαίου Βασίλη Καλογήρου υπέβαλλε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός την περασμένη Δευτέρα μετά από 50 μέρες αναζήτησης από την εξαφάνισή του.
Η κυρία Λεονταρή ήταν η μία από τους δύο ιατροδικαστές του Δημοσίου στην υπόθεση, ενώ και η οικογένεια έχει ορίσει από την πλευρά της, τεχνικό σύμβουλο.
Την παρουσία της κυρίας Λεονταρή στην υπόθεση είχε σχολιάσει σε ανάρτησή της, η κυρία Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών.
Συγκεκριμένα, η Μαρία Καρυστιανού έκανε την Τρίτη, ανάρτηση στο Χ σχετικά με τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου. Η πρόεδρος του συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών, στην ανάρτησή της άφησε αιχμές για την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεονταρή.
«Έκπληκτη διαβάζω ότι και για τον αδικοχαμένο Βασίλη Καλογήρου, τον γιο της Εισαγγελέως των Τεμπών, έσπευσε και επιλήφθηκε η ίδια Ιατροδικαστής των Τεμπών, η κα. Ρουμπίνη Λεοντάρη. Η ίδια Ιατροδικαστής, που τη στιγμή του μεγάλου πόνου μου, μου είπε ότι δήθεν το παιδί μου πέθανε ακαριαία», αναφέρει μεταξύ άλλων.
Έκπληκτη διαβάζω ότι και για τον αδικοχαμένο Βασίλη Καλογήρου, τον γιο της Εισαγγελέως των Τεμπών, έσπευσε και επιλήφθηκε η ίδια Ιατροδικαστής των Τεμπών, η κα. Ρουμπίνη Λεοντάρη!
— Maria Karystianou (@mkaristianou) February 18, 2025
Η ίδια Ιατροδικαστής, που τη στιγμή του μεγάλου πόνου μου, μου είπε ότι δήθεν το παιδί μου… pic.twitter.com/3xO8zsxp3x
Λίγο αργότερα, η ιατροδικαστής απάντησε στην Μαρίας Καρυστιανού με δική της ανάρτηση στην οποία έγραφε: «Για όσα από το πρωί τρέχουν σε αναρτήσεις στο διαδύκτιο και που εγώ πληροφορήθηκα μετά το τέλος της διερεύνησης του περιστατικού μας το μόνο που μπορώ να πω στους φίλους μου είναι ότι τυπικά και ηθικά είμαι εντάξει νιώθοντας όμως απέραντη απογοήτευση και θλίψη!!».
Επίσης, όπως έγινε σήμερα γνωστό, από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσουν η μητέρα, ο πατέρας και ο θείος του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου που βρέθηκε νεκρός στον Τύρναβο, οι οποίοι καλούνται μετά από αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να δώσουν εξηγήσεις για υπόνοιες που άφησαν περί εγκληματικής ενέργειας.
Η κλήση των τριών συγγενικών προσώπων του 39χρονου έγινε μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του Βασίλη Καλογήρου.
Η Γεωργία Αδειλίνη, στο πλαίσιο αυτό, ζητά να κληθούν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας και μητέρα του 39χρονου, ο αδερφός της, επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο σύζυγός της και πατέρας του, για να δώσουν εξηγήσεις και να προσκομίσουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς τους.
Ειδικότερα, καλείται η Σοφίας Αποστολάκη, «η οποία έχει διατυπώσει δημόσια υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του ανωτέρω υιού της, προκειμένου να κατονομάσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θεωρεί υπαίτια γι’ αυτήν, προσκομίζοντας και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία», όπως ανέφερε η Γ. Αδειλίνη.