ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Παρακολουθούσαν με Predator την εισαγγελέα της ΕΥΠ που υπέγραφε τις εντολές για παρακολουθήσεις!

Ακόμη μία σοβαρή αποκάλυψη που σχετίζεται με το σκάνδαλο των υποκλοπών ήρθε στο φως από τον ενημερωτικό ιστότοπο insidestory. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Βασιλική Βλάχου, η εισαγγελέας της ΕΥΠ, που είχε δηλώσει ότι «θα παρακολουθούσε ακόμη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα», ήταν μεταξύ των προσώπων που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από το παράνομο λογισμικό Predator.

Η Βασιλική Βλάχου είναι το πρόσωπο που έχει υπογράψει δεκάδες χιλιάδες παρακολουθήσεις για την ΕΥΠ, με τη γενική και αόριστη αιτιολογία ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας, και τα νέα στοιχεία, τα οποία προκύπτουν από τη λεγόμενη «Λίστα Μενουδάκου», δηλαδή τη λίστα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δείχνουν ότι και η ίδια τελούσε υπό παρακολούθηση. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των δημοσιογράφων Τάσου Τέλλογλου και Ελίζας Τριανταφύλλου, το τηλέφωνο της Βασιλικής Βλάχου βρισκόταν ανάμεσα στα τηλέφωνα που παρακολουθούνταν από το Predator.

Τα 91 ονόματα της λίστας Μενουδάκου έχουν προέκυψαν από την έρευνα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Εκτός από το όνομα της πρώην εισαγγελέως της ΕΥΠ, η οποία μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου επέστρεψε στην υπηρεσία από την οποία είχε αποσπαστεί, στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, αφότου ξεκίνησε πειθαρχικός έλεγχος εις βάρος της, βρίσκονται και άλλα πρόσωπα, προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και γενικοί γραμματείς υπουργείων, εκτός από δημοσιογράφους, επιχειρηματίες κ.λπ.

Μεταξύ αυτών, οι Νίκος Δένδιας, Γιώργος Γεραπετρίτης, Άδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας, Κωστής Χατζηδάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, γενικοί γραμματείς υπουργείων όπως η Άννα Στρατινάκη του υπουργείου Εργασίας.

ΜΕΣΩεφσυν