ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Παράσταση διαμαρτυρίας για το επίδομα ανεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων Ρεθύμνου, την Τετάρτη έξω από τον ΟΑΕΔ Ρεθύμνου με αιχμή τα επιδόματα ανεργίας και ζητούμενο να δοθούν σε όλους τους εργαζόμενους.

Η παράσταση διαμαρτυρίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 10.30 το πρωί έξω απο τα γραφεία του ΟΑΕΔ στο Ρέθυμνο.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η Δ.Α.Σ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου αναφέρει:

“Οργανώνουμε τον αγώνα μας για ζωή με αξιοπρέπεια. Χιλιάδες άνεργοι είμαστε χωρίς εισόδημα για μήνες. Τα ελάχιστα μέτρα της κυβέρνησης που έδιναν σε ορισμένους εποχικούς το «φιλοδώρημα» των 534 ευρώ τελείωσαν τον Οκτώβρη. Το επίδομα ανεργίας από Νοέμβρη έχει φτάσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς ελάχιστων ανέργων και βλέπουμε…

Φόροι, δάνεια, λογαριασμοί για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο συνεχίζουν να συσσωρεύονται σε εργατικά νοικοκυριά που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βαρύ και δύσκολο χειμώνα, χωρίς να μπορούν να πληρώσουν ούτε μέρος από αυτά.

Να μην μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Διαμαρτυρόμαστε έξω από τον τοπικό ΟΑΕΔ στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης 27/01.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσουν οι απαράδεκτες καθυστερήσεις πληρωμών του ταμείου ανεργίας. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις στον ΟΑΕΔ. Να επεκταθεί το ταμείο μέχρι να ξανανοίξουν οι επιχειρήσεις χωρίς κόλπα και εξαιρέσεις.
  • Να αυξηθεί στα 600 ευρώ το επίδομα ανεργίας.
  • Να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι – άνεργοι του κλάδου από δημοτικά τέλη και χρέη σε Δήμο, Τράπεζες, Εφορία. Να διευρυνθούν οι λίστες των δικαιούχων στο κοινωνικό παντοπωλείο.
  • Να μειωθούν τα τιμολόγια σε ΔΕΗ, Νερό, Τηλέφωνο, Ιντερνετ.. Να απαγορευτούν οι διακοπές ρεύματος νερού, οι κατασχέσεις, και οι πλειστηριασμοί λαϊκών περιουσιών.
  • Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας , υποχρεωτική για όλα τα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό με 5θημερο 8ωρο, αυξήσεις στους μισθούς.
  • Νομοθετική κατοχύρωση του δικαιώματος της Υποχρεωτικής επαναπρόσληψης όλων όσων εργάστηκαν το 2019 ή το 2020 σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια. Να ανοίξουν τώρα όλες οι ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές υγείας. Επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας. Μονιμοποίηση του προσωπικού στις υπηρεσίες υγείας