ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παράσταση με θέμα «18 χορευτές υποδύονται 18 ψυχές που χάθηκαν στη Μάχη της Κρήτης»

Μία παράσταση η οποία υμνεί την ειρήνη μέσα από την τραγικότητα του πολέμου

Έναρξη παραστάσεων Παρασκευή 3 Μαΐου και κάθε Παρασκευή στο θέατρο ΠΚ

18 ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΥΠΟΔΥΟΝΤΑΙ 18 ΨΥΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Τα συγκλονιστικά γεγονότα της Μάχης της  Κρήτης έμπνευσαν τον Γιάννη Μεγαλακάκη να σκηνοθετήσει μία πολύ ιδιαίτερη παράσταση έχοντας στο πλευρό του τον δίδυμο αδερφό του Γιώργο και άλλους 16 χορευτές.

Μία παράσταση η οποία συνδυάζει χορό, τραγούδι, πρόζα, σωματικό θέατρο, ιδιαίτερη κινησιολογία, μοιρολόι, νανούρισμα, επιλεγμένες πρωτότυπες μουσικές και video προβολές.

‘’Η ιστορία μας διδάσκει, μας καθοδηγεί αλλά παράλληλα γίνεται αφορμή καλλιτεχνικής έμπνευσης για εμάς. Μέσω της παράστασης βρήκα τον τρόπο να καταθέσω την άποψή μου για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Κρήτη από το 1941 έως το 1945 και κυρίως να περάσω το μήνυμα της ειρήνης στους λαούς του κόσμου’’ λέει ο Γιάννης Μεγαλακάκης.

Ο θεατής βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τους χορευτές οι οποίοι παρουσιάζουν 16 κρητικούς χορούς από ολόκληρη την Κρήτη στην αυθεντική τους μορφή αποφεύγοντας τουριστικές και φολκλορικές φόρμες τις οποίες βλέπουμε στην πλειοψηφία των χορευτικών παραδοσιακών ομάδων.

Η κινησιολογία των χορευτών συνδυάζεται με τις  video προβολές της παράστασης όπως και με τα ηχητικά ντοκουμέντα – μαρτυρίες που ακούγονται εν ώρα παράστασης.

Η μάχη της Κρήτης παρουσιάζεται για πρώτη φορά με αυτόν τον τρόπο από Ομάδα Χορευτών.

Παρουσιάζεται ένα συγκλονιστικό μοιρολόι και ένα υπέροχο νανούρισμα από τις γυναίκες της Oμάδας, ενώ ακούγονται ριζίτικα τραγούδια από τους Γιάννη & Γιώργο Μεγαλακάκη.

Επίσης η πρόζα ανταμώνει τους δύσκολους χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς οι οποίοι αποτελούν ένα από τα δυνατά καλλιτεχνικά στοιχεία της παράστασης. Ο θεατής παρακολουθεί μέσω μίας παράστασης 18 απίστευτες – αληθινές ιστορίες Κρητών οι οποίες προέκυψαν μετά από πολύμηνη έρευνα και μελέτη.

Η παράσταση θα περιοδεύσει το ερχόμενο καλοκαίρι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και σχεδιάζεται να ταξιδέψει και στο εξωτερικό.

Μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους, μετά από τόσους εμφύλιους ανά τον κόσμο, μετά από τόσες γενοκτονίες και ξεριζωμούς, μετά από τόσους πρόσφυγες πολέμου πως και πού εφαρμόζεται σήμερα η ειρήνη, η δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο σεβασμός τους περιβάλλοντος, η ισονομία, η ισοπολιτεία, η πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά;

INFO
Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Από 3 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2019
Κάθε Παρασκευή, ώρα 22:00  | Τιμή εισιτηρίου : 10€ (γενική είσοδος)

Διάρκεια παράστασης : 90 λεπτά
Προπώληση στο ταμείο του θεάτρου και ηλεκτρονικά  στο Online ticketing – www.pktheater.gr και στο 210 90 11 677
Θέατρο ΠΚ : Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, Νέος Κόσμος (στάση μετρό Ν.Κόσμος)