ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Παράσταση της Maria Morschitzky στο Ηράκλειο

the_sea_i_seeΗ ResidenceSEA παρουσιάζει τη διεθνούς βεληνεκούς καλλιτέχνη και δημιουργό Maria Morschitzky, με μια analog visual performance και ένα stop motion video με τίτλο “The Sea I See”, το Σάββατο 26 Απριλίου, ώρα 22:00 στο Ηράκλειο.

Η Maria Morschitzkyείναι μια καλλιτέχνης από την Αυστρία που πειραματίζεται με σκιές και σχέδια. Αυτό το μήνα η Μαρία φιλοξενείται και εργάζεται στις εγκαταστάσεις της ResidenceSEA στο Ηράκλειο. Κατά την παραμονή της στη ResidenceSEA, εμπνευσμένη από τη θυελλώδη θάλασσα, έχει δημιουργήσει ένα έργο, στο οποίο η φύση, το τοπίο και οι άνθρωποι εκφράζονται και αντανακλώνται. Το Σάββατο βράδυ θα παρουσιάσει μια analog visual performance και ένα βίντεο δημιουργημένο με την τεχνική του stop motion, με τίτλο “The Sea I See”. Για την παράσταση αυτή η Μαρία συνεργάστηκε με τους μηχανικούς ήχου Μαριέττα Γραμματικάκη και Thomas Schenk(Ri fa).

Ο χώρος της ResidenceSEA βρίσκεται στο τέλος της οδού Κιλκίς, Ηράκλειο 71303 – στην παραλία πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο. Ο χώρος θα ανοίξει για το κοινό στις 21:30 και η έναρξη της παράστασης είναι στις 22:00.

Είσοδος ελεύθερη.

photo_MMorschitzky

Η Maria Morschitzkyγεννήθηκε στο Linzκαι πλέον ζει και εργάζεται στο Salzburg. Έχει πραγματοποιήσει σπουδές στο πανεπιστήμιο Mozarteumτου Salzburg, στο αντικείμενο της Εκπαίδευσης στην Τέχνη, υπό την εποπτεία της Beate Terfloth στους τομείς της τυπογραφίας και του σχεδίου. Ήταν φιναλίστ για την υποτροφία Ö1 για το έτος 2011.

Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην έκθεση Das Werdende Wissen, Salzburger Kunstvereinτο 2012, στην Correspondence, Galerie5020, το 2012 και στη JCE, Biennale Dárt Contemporainτα έτη 2011-2013. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και εκθέσεις σε πολλές χώρες τις Ευρώπης.

Η ResidenceSEA (Sensing your Environment through Art) είναι ένα residency για καλλιτέχνες που βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου. Στόχος του προγράμματος της ResidenceSEA είναι να φέρει διεθνείς καλλιτέχνες , ώστε να αναπτύξουν συνεργασίες με την τοπική κοινότητα και να εμπνευστούν από την κρητική κουλτούρα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να καταδυθούν σε μια δημιουργική και συνεργατική διαδικασία με την κοινότητα και το περιβάλλον. Η ResidenceSEA υποστηρίζει τη δημιουργία και την παρουσίαση κριτικών διαλόγων που διαμορφώνουν μια δυναμική και εξελικτική κληρονομιά της σύγχρονης τέχνης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη ResidenceSEAκαι τα έργα των καλλιτεχνών που φιλοξενήθηκαν στο παρελθόν επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.maakali.org/ResidenceSEA ή στη σελίδα στο Facebook στο www.facebook.com/ResidenceSEA