ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παράταση παρατάσεων για το έργο της Σάρα Κέιν «4.48 Η Ψύχωση»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε o πρώτος κύκλος παραστάσεων  του σκληρού έργου “4.48 Η ΨΥΧΩΣΗ” σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπλέτα, που παρουσιάστηκε στον χώρο πολιτισμού “Σημείο”, με πλήθος θεατών να κατακλύζουν τον χώρο.

H καθηλωτική ερμηνεία της Μυρτώ Μαρκάκη, της Ελένης Βαρούχα, η ευρηματική σκηνοθεσία του Γιάννη Μπλέτα, η λιτή παρουσίαση και η λειτουργική κινησιολογία της Κωνσταντίνας Γιασεμίδου, είχαν ως αποτέλεσμα να μεταφέρουν τους θεατές σε ένα δωμάτιο ενός ψυχιατρείου, σοκάροντάς τους μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί 2 ακόμη φορές: 4 & 5 Νοεμβρίου.Το σκληρό και σοκαριστικό έργο από τον χώρο πολιτισμού “Σημείο”.

“Ψυχρό Φως.

Η τηλεόραση μιλάει

Βλέπω πράγματα Ακούω πράγματα

Δεν ξέρω ποιά είμαι.”

Ένα δωμάτιο ενός ψυχιατρείου: ένα παραλήρημα μιας κοπέλας, πριν την αυτοκτονία της. Ένας ψυχιατρικός εγκλεισμός.  Η ωμή πραγματικότητα εισβάλει εκεί και γίνεται βίαιη, μέσω της σχέσης που αναπτύσσει, η κοπέλα με την γιατρό της. Μια τραυματισμένη ψυχή, που βουλιάζει στον κόσμο της, μη μπορώντας  να εξοικειωθεί με την πραγματικότητα και το σώμα της. Σκηνές ακραίας ψυχικής και σωματικής βίας. Με το 4.48 δηλώνεται η ώρα που προσδιορίζει την αυτοκτονίας της.

Το τελευταίο και σκληρό έργο της Σάρα Κέιν, πριν αυτοκτονήσει η ίδια, μόλις στα 28 της χρόνια. Η συγγραφέας, την δεκαετία του ’90, ανοίγει το δρόμο για ένα νέο είδους θεάτρου, το λεγόμενο in Yer Face Theatre με το σκεπτικό, “πετώ στα μούτρα των θεατών, – στα μούτρα σας -, τον κόσμο που δημιουργήσατε.” Η Σάρα Κέιν στα 28 της χρόνια δίνει τέλος στη ζωή της, όταν βρίσκεται κρεμασμένη στην ψυχιατρική κλινική που νοσηλευόταν. Πολλοί αποκαλούν τα έργα της και την ίδια ως σοκαριστική, ακραία, με έντονη καταθλιπτική διάθεση, χωρίς ωστόσο η ίδια να το αποδέχεται.

Διασκευή – σκηνοθεσία: Γιάννης Μπλέτας
Κινησιολογία: Κωνσταντίνα Γιασεμίδου
Ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Βιβιλάκη
Σχεδιασμός σκηνικού: Γιάννης Μπλέτας
Μουσική: Sinius
Φωτογραφίες – video: Ble Productions

Παίζουν: Μυρτώ Μαρκάκη, Ελένη Βαρούχα.

4 & 5 Νοεμβρίου.
21:00.

Γενική είσοδος: 12 ευρώ.
Η παράσταση είναι αυστηρώς ακατάλληλη κάτω των 18 ετών.

Πληροφορίες / κρατήσεις θέσεων: 6983320439.

Χώρος Πολιτισμού “Σημείο”.
Πατριάρχου Αθηναγόρα 17, Μισίρια.