ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Παρεμβάσεις οδοποιίας προϋπολογισμού 350.000 ευρώ στο Γιαννιού Αγ. Βασιλείου

Ολοκληρώθηκαν οι αποκαταστάσεις και ασφαλτοστρώσεις τοπικών οδών προϋπολογισμού 100.000 ευρώ στον οικισμό Γιαννιού του Δήμου Αγίου Βασιλείου και παραδόθηκαν προς χρήση στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Η πρώτη παρέμβαση υλοποιήθηκε στην περιοχή Ρέχτα του οικισμού, του δρόμου Γιαννιού- Ιερά Μονή Πρέβελη,  μήκους 250 μέτρων και μέσου πλάτους 5 μέτρων όπου εκτός από τον νέο ασφαλτοτάπητα, έγινε διαπλάτυνση  και κατασκευάστηκε τοιχίο αντιστήριξης μήκους 120 μέτρων. Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση παρακάμπτεται ο οικισμός και μειώνεται η απόσταση για την Πίσω Μονή Πρέβελη.

Η δεύτερη παρέμβαση αφορά την ασφαλτόστρωση του τμήματος έως τον ΙΝ Αγίας Παρασκευής μήκους 600 μέτρων  του δρόμου από τον οικισμό έως την Κάτω Μονή Πρέβελη.

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη εργολαβία – βρίσκεται στο στάδιο της ανάδειξης  οριστικού αναδόχου – με την οποία θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις διαπλάτυνσης, κατασκευής τεχνικών και ασφαλτόστρωσης και στο υπόλοιπό τμήμα του δρόμου από τον οικισμό έως την Κάτω Μονή Πρέβελη μήκους 2.500 μέτρων προϋπολογισμού 250.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης  ώστε να δημιουργηθεί μια ασφαλή οδός διπλής κατεύθυνσης.