ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση του βιβλίου «Μνήμες Γεύσης» του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών

Παρουσίαση του βιβλίου «Μνήμες Γεύσης» του Συλλόγου Ρεθυμνίων ΜικρασιατώνΟ Σύλλογος Ρεθυμνίων Μικρασιατών καλεί τους Ρεθυμνιώτες στην παρουσίαση του βιβλίου «Μνήμες Γεύσης» που θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι Πολιτισμού, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 8μμ.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Επίκουρη Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Μαρίνα Τζακώστα και ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Παρασκευάς Συριανόγλου για τους λόγους που τον έκαναν να ασχοληθεί με το θέμα αυτό.

Από το βιβλίο αυτό δεν αντλεί ο αναγνώστης μόνο εικόνες και γνώσεις. «Οδηγείται» στην κουζίνα της Ελληνίδας της Ανατολής και «αρχίζει» να ασχολείται με τα τεντζερέδια της, τα χαβάνια της και τα ταψιά της για να «πλημμυρίσει» με αρώματα από τα μπαχαρικά, τα αρωματικά βότανα και τα φρέσκα υλικά της γης, που αποτελούν τη βάση για μια γαστρονομία μοναδική σε γεύσεις και μυρωδιές!

Το βιβλίο περιλαμβάνει τον πλούτο και τις διατροφικές συνήθειες της Ανατολής, μας ξεναγεί στο Μικρασιάτικο σπίτι και μας μυεί με επιτυχία σε συνταγές για ψωμί και αρτοσκευάσματα, διάφορα παρασκευάσματα, σαλάτες, λαχανικά, όσπρια, σάλτσες, φαγητά με αλεύρι ή τυρί, αυγά και ομελέτες, πίτες, σαλιγκάρια, κρέατα, πουλερικά, θαλασσινά και ψάρια. Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ζαχαροπλαστική με συνταγές για μαρμελάδες, κομπόστες, γλυκά του κουταλιού, σιροπιαστά, κουλούρια, πίτες, κρέμες και διάφορα άλλα γλυκίσματα όπως και για αναψυκτικά και ηδύποτα.

Μετά το πέρας της παρουσίασης θα προσφερθούν γλυκίσματα Μικρασιατικής κουζίνας.

δείτε που είναι το Σπίτι του Πολιτισμού