ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Παρουσίαση του «We do local» στην εκδήλωση «Βιώσιμη Κινητικότητα & Τουριστική Ανάπτυξη»

Ενεργό και διαρκώς αυξανόμενο συνεχίζεται το ενδιαφέρον για τις παρουσιάσεις της εταιρείας Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε. για την προώθηση του νέου προτύπου πιστοποίησης τουριστικών μονάδων, που δημιουργήθηκε για την διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος.

Παρουσίαση του «We do local» στην εκδήλωση «Βιώσιμη Κινητικότητα & Τουριστική Ανάπτυξη»

Κατόπιν προσκλήσεως, το «We do local» έδωσε το παρόν στην εκδήλωση «Βιώσιμη Κινητικότητα & Τουριστική Ανάπτυξη», η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Τουριστική Ανάπτυξη και της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας CIVITAS Destinations, και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» (Ωδείο), στο Ρέθυμνο.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών και η ανάδειξη των προοπτικών για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων βιώσιμης κινητικότητας σε τουριστικούς προορισμούς, για την αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού με σεβασμό στο περιβάλλον και τους πολίτες. Καθώς επίσης και τη δυνατότητα δημιουργίας μέσα από τις αυξανόμενες προκλήσεις μια πραγματικής ευκαιρίας για ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη στις τουριστικές περιοχές και τις τοπικές κοινωνίες. Στην εκδήλωση συμμετείχαν φορείς και εμπειρογνώμονες του τομέα των μεταφορών, της ενέργειας και του τουρισμού, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, φορείς χάραξης πολιτικής και λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς.

Παρουσίαση του «We do local» στην εκδήλωση «Βιώσιμη Κινητικότητα & Τουριστική Ανάπτυξη»

Στο πλαίσιο της εν λόγω εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το Tμήμα Eπικοινωνίας και Προώθησης του «We do local» σχετικά με το νέο αυτό πρότυπο, όσον αφορά τη φιλοσοφία που έχει, να στηρίζει την τοπική παραγωγή, οικονομία και κοινωνία με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία κάθε τόπου, όπως επίσης και για τις διαδικασίες και τα οφέλη πιστοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων και πλοίων με αυτό.

Σχετικά με το We do local: Το We do local είναι ένα εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από δεκαπέντε σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας όλης της Κρήτης και δύο της Χαλκιδικής, που σε συνεργασία με το φορέα πιστοποιήσεων Cosmocert AE και τη Local Food Experts sce, στόχο έχουν στην επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας και την στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας. Το We do local, έως σήμερα διαθέτει 28 Πιστοποιημένα Μέλη, 26 ξενοδοχειακές μονάδες και 2 πλοία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.wedolocal.gr