ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Παρουσίαση της συνεργασίας του We do local με Π.Ο.Ξ και «ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» στη ΓΣ του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2019 το We do local παρευρέθηκε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης έπειτα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του, κου Τσακαλάκη, προκειμένου να ενημερώσει για τις νέες ευκαιρίες προβολής της «Αυθεντικότητας» και «Τοπικότητας» που δίνονται στα ελληνικά ξενοδοχεία και τους Προορισμούς, μέσα από νέα συνεργασία του με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και την ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Τίτλος της παρουσίασης ήταν οι «Κοινές Ενέργειες Marketing Τροφίμων & Τουρισμού με βάση τα Επώνυμα Τοπικά Προϊόντα («ΤΕΤοΠ») με τη συμμετοχή της ΠΟΞ» και αναλύθηκε το καινοτόμο μοντέλο αποδοτικής διασύνδεσης της Γαστρονομίας ενός Τόπου με τον Τουρισμό με βάση τα Επώνυμα Τοπικά Προϊόντα (ΤΕΤοΠ). O πυρήνας του μοντέλου αυτού είναι η ενίσχυση της επικοινωνίας των Προορισμών και των ξενοδοχείων απ’ ευθείας στον καταναλωτή, με διαρκή και πολύ αποδοτικό τρόπο, για ενίσχυση της αναγνωρισιμότητάς τους αλλά και άμεσες πωλήσεις.

Επίσης αναλύθηκε γιατί σημαντική παράμετρος του μοντέλου είναι η πλήρης και διαφανής παρουσίαση επιλεγμένων ελληνικών προϊόντων και των παραγωγών τους στην τουριστική εστίαση.

Μέσα από την συνεργασία του We do local με την ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ επιδιώκεται μια πιο άμεση επικοινωνία της «Αυθεντικότητας» και «Τοπικότητας» σε μεγάλο αριθμό καταναλωτών-τουριστών, με στοχευμένες προωθητικές ενέργειες. Πλέον, η νέα συνεργασία με την στήριξη της ΠΟΞ δίνει τη δυνατότητα για μεγάλης κλίμακας ανάδειξη συγχρόνως τόσο των επώνυμων τοπικών προϊόντων όσο και των ξενοδοχείων/προορισμών στα σημεία πώλησης τροφίμων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης.

Σχετικά με το Wedolocal: Το Wedolocal είναι ένα καινοτόμο brand φιλοξενίας που ακολουθεί τις παγκόσμιες τάσεις (Τοπικότητας, Αυθεντικότητας, Νέων Εμπειριών & Γαστρονομίας). Απευθύνεται σε τουριστικές επιχειρήσεις δίνοντας τους τις κατάλληλες κατευθύνσεις και προϋποθέσεις για να ανταποκριθούν στις τρέχουσες τάσεις της Αυθεντικότητας. Το Wedolocal είναι ένα εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας της Κρήτης και της Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τους φορείς πιστοποίησης Cosmocert, TUVAustriaHellas, TUVHellas και LetrinaSA και τη LocalFoodExpertssce. Έως σήμερα διαθέτει 37 Πιστοποιημένα Μέλη – 28 ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Ελλάδα και 9 πλοία (ΑΝΕΚ/BlueStar).

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.wedolocal.gr
Email: info@wedolocal.gr
Τηλ επικοινωνίας: +30 2810-231709, 6971872663