Παρουσίαση του μυθιστορήματος της Κωνσταντίνας Χαριτάκη «Σημείο Μηδέν»

Το βιβλίο “Σημείο μηδέν” της Κωνσταντίνας Χαριτάκη θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Την εκδήλωση οργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και οι εκδόσεις Ραδάμανθυς.
Θα μιλήσουν οι: Δημητρης Χρηστάκης, καθηγητής ΑΤΕΙ Ηρακλείου, μηχανολόγος -μηχανικός, Κωνσταντίνα Χαριτάκη, συγγραφέας του βιβλίου, μηχανολόγος μηχανικός ΑΤΕΙ και Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας, σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Στέλιος Βασιλάκης και το συγκρότημά του.

«Αν μπορεί μια μηχανολόγος μηχανικός να γράψει ένα μυθιστόρημα, τότε μπορεί και ένας μηχανικός παραγωγής και διοίκησης να μιλήσει γι’ αυτό», είπε ο Κυριάκος Κώτσογλου, Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης, MSc, PhD, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Επιχειρήσεων Caldera-Ε. Κρομμυδάκης στην παρουσίαση του βιβλίου της Κωνσταντίνας Χαριτάκη στα Χανιά. Άλλωστε: «οι θετικές και οι θεωρητικές επιστήμες δένουν αρμονικά, όπως η σοκολάτα με το πιπέρι. Τόσο διαφορετικά υλικά που κάνουν μια γευστική έκρηξη», όπως λέει η Αλεξία, το κύριο πρόσωπο του έργου της. Η Αλεξία, μία γυναίκα του σήμερα, ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας, αποφασίζει να ορίσει τη ζωή της, αλλάζοντας ζωή, εκείνη που «προσπαθούσε να την κρατήσει για να μην απογοητεύσει τους γύρω της» και ξεκινώντας από το σημείο μηδέν ξαναρχίζει να ζει τη ζωή που επιθυμεί, η οποία την οδηγεί στην ευτυχία και στην ολοκλήρωση….

Το μυθιστόρημα της Κωνσταντίνας Χαριτάκη περιέχει πολλά και πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης…

«Μέσα από μία ιστορία επανεκκίνησης, η Κωνσταντίνα Χαριτάκη μας εμψυχώνει και μας δίνει με χειροπιαστό τρόπο ένα παράδειγμα ανθρωπιάς, καθώς σμιλεύει την πρωταγωνίστρια του βιβλίου της έτσι που κάθε γυναίκα μπορεί να ταυτιστεί ή να τη νοιώσει και να την καταλάβει», Αργυρώ Μπενάκη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αποκόρωνα.