ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΣΟΚ για δηλώσεις Πνευματικού: «Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο»

Ανακοίνωση του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ για τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, Σπύρου Πνευματικού:

Ο καθηγητής Ιατρικής και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, Σπύρος Πνευματικός, με κυνικό τρόπο και δίχως ενσυναίσθηση ισχυρίζεται για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου ότι: «Πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση αυτών των συνανθρώπων μας».

Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Η προαγωγή ή τουλάχιστον η διατήρηση της ποιότητας ζωής του ασθενούς και της οικογένειας αποτελεί κεντρικό στόχο της παρηγορητικής αγωγής και αποτελεί παράμετρο υψίστης σημασίας για τον ασθενή τελικού σταδίου.
Ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις, η συστηματική, προσεκτική και εξατομικευμένη επικοινωνία με τον ασθενή και την οικογένεια είναι κομβικής σημασίας και αποτελεί σημαντικό μέσο ψυχοκοινωνικής στήριξης καθώς συμβάλλει στην εγκαθίδρυση κλίματος εμπιστοσύνης, προάγει τη συνολική ικανοποίηση και τη σφαιρικότερη αντιμετώπιση των αναγκών του ασθενούς και της οικογένειας.