ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΣΟΚ για την κατοχύρωση «Turkaegean»: Αδικαιολόγητη η ολιγωρία της Κυβέρνησης!

Υπόλογη καθιστά την Κυβέρνηση η αδικαιολόγητη ολιγωρία των υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Εμπορίου σχετικά με την κατοχύρωση του σήματος «Turkaegean» από τον Οργανισμό Τουρισμού της Τουρκίας και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε μια περίοδο συνεχών τουρκικών προκλήσεων.

Σε αντίθεση με όσα υποστήριξε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Φορέας που το κατοχύρωσε, είναι το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, EUIPO, με έδρα το Alicante της Ισπανίας και όχι κάποιο «ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο στη Μαδρίτη».

Άλλωστε εκπρόσωπος της χώρας μας συμμετέχει και στο Διοικητικό του Συμβούλιο, όπως συμβαίνει και με τους άλλους αποκεντρωμένους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECDC, Europol και Frontex). Ενώ η αίτηση δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, μέχρι και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους που ολοκληρώθηκε η διαδικασία, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν προέβησαν σε καμία απολύτως ενέργεια για να σταματήσουν την κατοχύρωση του εν λόγω σήματος!

Εκτός των αυτονόητων ενεργειών για την ακύρωση του συγκεκριμένου εμπορικού σήματος, που θα έπρεπε να είχαν ήδη ξεκινήσει, η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός -ας σταματήσει τα ευφυολογήματα- πρέπει να απαντήσουν για αυτό το απαράδεκτο γεγονός.