ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΠΑΣΠ Ρεθύμνου: «Καμία νίκη της ΔΑΠ, πρωτιά ΠΑΣΠ στο Οικονομικό, πρωτιά ΕΑΑΚ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης»

Την Τετάρτη 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι φοιτητικές εκλογές.

Στη διαδικασία του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, η παράταξη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Ρεθύμνου, βλέποντας τα ποσοστά της να καταποντίζονται, και μην μπορώντας να αντέξει ότι περνούσε στην τρίτη θέση, άρπαξε με τραμπουκισμούς από την εφορευτική επιτροπή την κάλπη καθώς και επιτέθηκαν στην αρχή λεκτικά προς την πρόεδρο της εφορευτικής.

Στη συνέχεια άρπαξαν τα πρακτικά της εφορευτικής και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής (με εξαίρεση αυτό της ΔΑΠ) αποχώρησαν από τη διαδικασία φοβούμενοι για τη σωματική τους ακεραιότητα, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τις αρχές πως δεν τους αφήνουν να βγουν από την αίθουσα.

Αφού δεν κατάφεραν με το έτσι θέλω να βγουν νικητές και βλέποντας πως όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις (ΠΑΣΠ – ΕΑΑΚ – ΜΑΣ) αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην τραμπουκική επίθεση προς την πρόεδρο της εφορευτικής, ανακοίνωσαν μόνοι τους ένα αποτέλεσμα που δεν αναγνωρίζει καμία άλλη παράταξη εκτός από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΝΕ(http://www.pksekloges.gr/foititikes-24/)  καθώς και των ΕΑΑΚ, μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα και είναι προϊόν δική τους έμπνευσης, όπως επίσης δεν έχει ανακοινώσει κανένας πρώτη δύναμη τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ με «σαρωτική επικράτηση» όπως λένε στις ανακοινώσεις τους.

Μία τρανή απόδειξη για όλα αυτά, είναι πως στην ανακοίνωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Ρεθύμνου που δόθηκε σε ΜΜΕ, ανακοινώνει τα αποτελέσματα ανά τμήμα και μας λέει πως πήρε 502 ψήφους. Αν κάποιος κάνει πρόσθεση το σύνολο των ψήφων της ΔΑΠ στα αποτελέσματα ανά τμήμα που η ΙΔΙΑ παράταξη έδωσε, βγαίνει 506 ψήφοι. Ούτε τα προσχήματα δηλαδή.

Ως ΠΑΣΠ Ρεθύμνου δεν διεκδικούμε καμία πρωτιά στην πόλη του Ρεθύμνου απλά θέλουμε να ενημερώσουμε τους φοιτητές καθώς και την κοινωνία για τα πραγματικά αποτελέσματα στο σύλλογο Φοιτητών Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

Με βάση τα πραγματικά αποτελέσματα, είναι ξεκάθαρο πως στο σύνολο του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι πρώτη η παράταξη των ΕΑΑΚ και στο Οικονομικό η παράταξη της ΠΑΣΠ.

Αποτελέσματα Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικών Επιστημών (ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ 287)

ΠΑΣΠ: 105

ΠΡΟΚΑ: 84

ΔΑΠ: 43

ΜΑΣ: 33

ΛΕΥΚΑ: 9

ΑΚΥΡΑ: 13

ΠΑΣΠ Ρεθύμνου