ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

ΠΕ Ρεθύμνου: Πρόγραμμα Εορτασμού 25ης Μαρτίου

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2012 ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου:

  • Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών του Δήμου Ρεθύμνου από το πρωί της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
  • Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, κατά τις βραδινές ώρες της 23ης, 24ης και 25ης Μαρτίου 2012.
  • Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση λιμένων και ελλιμενισμένων πλοίων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα 8:30 Ομιλίες-εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σημασία της γιορτής.

Ώρα 12:00 Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Επιμνημόσυνη Δέηση – Ομιλία από τον Γραμματέα της Π.Υ.Σ.Δ.Ε Π.Ε. Ρεθύμνης κ. Νικόλαο Ποταμιάνο.

Στέψη του Ηρώου του Αγνώστου Στρατιώτη από μαθητές-μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπους, Ελληνίδες Οδηγούς με τη φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων και συντονισμό από την υπεύθυνη για αθλητικά θέματα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κα Μαρία Παλάση και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα 07:00 Όρθρος-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ενοριακό Ναό Κυρία των Αγγέλων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου.

Ώρα 08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας από άγημα απόδοσης τιμών του 547 Α.Μ.Τ. στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη

Ώρα 11:00 Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιου.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Φιλόλογο κ. Νικόλαο Ποταμιάνο, Γραμματέα του ΠΥΣΔΕ.

Ώρα 11:30 Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στο χώρο του Ηρώου του Αγνώστου Στρατιώτη. Απόδοση τιμών από Άγημα του 547 Α.Μ.Τ. και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνου.

Ώρα 11:35 Επιμνημόσυνη Δέηση

Ώρα 11:40 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής-Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

΄Ωρα 11:55 Μετάβαση Επισήμων και Αρχών στο χώρο παρακολούθησης της παρέλασης στην εξέδρα της πλατείας Δημοκρατίας (έναντι Δημαρχείου).

Ώρα 12:00 Παρέλαση στη Λεωφόρο Κουντουριώτη τμημάτων Πολιτιστικών φορέων, Συλλόγων, Μαθητών, Σπουδαστών, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συμμετοχή της Μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνου.

Ώρα 17:00 Επίσημη υποστολή της σημαίας της πόλης.