ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πενταήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Νεφς Αμάρι (21 – 25 Αυγούστου)

afisa-fest-web-03Το καθιερωμένο πενταήμερο φεστιβάλ «Νεφς Αμάρι Αύγουστος» συνεχίζεται για 3η συνεχόμενη χρονιά με μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που σχετίζονται με τη παράδοση, τη μουσική, το θέατρο,τον αθλητισμό και τη φιλανθρωπική δράση. Πέρα όμως από τα προγραμματισμένα γεγονότα κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών δε λείπουν και οι αυθόρμητες στιγμές των ανθρώπων του χωριού όπως παρέες σε σπίτια ανοιχτά και οι καντάδες των νέων.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν αφετηρία το σχολείο του χωριού, Κυριακή 21 Αυγούστου «Ημέρα Φιλανθρωπίας», με το μπαζάρ φιλανθρωπικού χαρακτήρα κρητικών προϊόντων και χειροποίητων κατασκευών.

Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων «Ημέρα Παιδιού», Δευτέρα 22 Αυγούστου, αφορά μικρούς και μεγάλους. Παιχνίδια που ξεχάστηκαν με τη πάροδο του χρόνου θα αναβιώσουν για κάποιες ώρες στην πλατεία του χωριού. Ακολουθεί θεατρική παράσταση στο σχολείο του χωριού από τον θεατρικό περίπλου με τίτλο «Σ’ ένα κήπο μαγικό, παραμύθια θα σας πω» σε σκηνοθεσία Θωμά Καντιφέ.

Η επόμενη μέρα των εκδηλώσεων «Ημέρα Αθλητισμού», Τρίτη 23 Αυγούστου, πλαισιώνεται απο τους καθιερωμένους αγώνες δρόμου παγκρήτιας εμβέλειας που διαδραματίζονται για 33 συναπτά έτη. Στη συνέχεια ακολουθεί η προβολή της ταινίας «Business στα Βαλκάνια», του Βασίλη Μπουντούρη (1996) στο σχολείο του χωριού.

Τετάρτη 24 Αυγούστου «Ημέρα μουσικής» οι Gadjo Dilo έρχονται στο Νεφς Αμάρι για να δώσουν μια ξεχωριστή συναυλία στη πρώτη τους εμφάνιση στο νομό Ρεθύμνου.Το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης, δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονο “Ελληνικό” στοιχείο, αναβιώνοντας μίαν άλλη εποχή.

Την κορύφωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων αποτελεί η τελευταία μέρα Πέμπτη 25 Αυγούστου, του Αγίου Τίτου, που είναι προστάτης του χωριού. Το χωριό φοράει τα γιορτινά του, ξεκινά από το πρωί με την λειτουργία στο ξωκλήσι του Αγ. Τίτου όπου ακολουθεί παρέα με κρητική μουσική και παραδοσιακά φαγητά.

Το Βράδυ στην πλατεία του χωριού πραγματοποιείται το πανηγύρι του Αγίου Τίτου, ένα από τα πιο δημοφιλή στην Κρήτη, με ιστορία μεγαλύτερη των 100 χρόνων. Το συγκρότημα του Δημήτρη Στεφανάκη και Νικόλα Καράτζη, έχει καταφέρει αδιαμφισβήτητα να μεταφέρει αυτούσια την κρητική παραδοσιακή μουσική και να την παντρέψει με τις τάσεις της νέας εποχής. Η ιδιαιτερότητα αυτή σε συνδυασμό με τον εκρηκτικό τους χαρακτήρα υπόσχονται να μας διασκεδάσουν στο φετινό πανηγύρι του Αγίου Τίτου.

Διοργάνωση : Πολιτιστικός Σύλλογος Νεφς Αμαρίου – Οψυγιά «Η Σάμιτος»