Πέντε χιλιόμετρα από την ακτή διέσωσαν 59χρονη που παρασύρθηκε από τα κύματα!

Από θαύμα σώθηκε κολυμβήτρια στην περιοχή του Πλακιά Ρεθύμνου («Φωτεινάρι») που λόγω των θυελλωδών ανέμων είχε παρασυρθεί περίπου 5 χιλιόμετρα από την ακτή!

Ο συναγερμός για την αναζήτησή της σήμανε περίπου στη μία το μεσημέρι, όταν ο σύζυγος της αντιλήφθηκε ότι είχε παρασυρθεί από τα ισχυρά ρεύματα. Άμεσα κινητοποιήθηκε το λιμενικό που επιπλέον ειδοποίησε ναυαγωσώστες για να συνδράμουν στην επιχείρηση του εντοπισμού της γυναίκας.

«Ημουν βέβαιος ότι δεν θα τη βρίσκαμε ποτέ, φοβόμουν ακόμη και για μένα τον ίδιο και τον αδελφό μου που ξεκινήσαμε την αναζήτηση με τζετ σκι», περιέγραφε στο protothema.gr ο κ.Νίκος Ριτζάκης, ναυαγοσώστης, που πήρε μέρος στην επιχείρηση μαζί με τον αδελφό του Μάριο.

Μετά από περίπου μια ώρα αναζήτησης εντόπισαν τη γυναίκα η οποία επί ώρα κρατιόταν πάνω σε μια σανίδα που είχε όταν είχε μπει στη θάλασσα. Ωστόσο πλέον είχε αφεθεί να την παρασύρουν τα κύματα, αφού δεν είχε δυνάμεις «ούτε για να σηκώσει το χέρι της», όπως είπε ο κ. Ριτζάκης. Τελικά η γυναίκα διασώθηκε «σαν από θαύμα».