ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πέντε χρόνια φυλακή για τον δράστη του ξυλοδαρμού 2 εφοριακών στο Ρέθυμνο

Σε πενταετή φυλάκιση χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο δράστης του ξυλοδαρμού δύο εφοριακών που εκτελούσαν προληπτικό έλεγχο στον νομό Ρεθύμνου, τον Ιούλιο του 2019. Η απόφαση ελήφθη από το τριμελές πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου και χαιρετίστηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό είχε σημειωθεί τέλη Ιουλίου του 2019, όταν κλιμάκιο της ΑΑΔΕ Ηρακλείου όταν ένας άνδρας, αντιδρώντας σε έλεγχο εφοριακών (έναν άνδρα και μία γυναίκα) τους επιτέθηκε, τραυματίζοντάς τους.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης:

«Ο σύλλογός μας χαιρετίζει την απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου με την οποία ο δράστης του ξυλοδαρμού των δύο συναδέλφων εφοριακών, που εκτελούσαν προληπτικό έλεγχο στον νομό Ρεθύμνου, καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση χωρίς αναστολή. Η απόφαση αυτή περνά ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι οι επιθέσεις κατά συναδέλφων δε γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτές και οι δράστες τους θα υποστούν τις αυστηρές έννομες συνέπειες του Ποινικού Κώδικα και της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Ειδικότερα ήδη με το άρθρο 66 του Ν. 4557/18 ορίζεται πλέον ως επιβαρυντική περίσταση η διάπραξη των εγκλημάτων των άρθρων 308 έως 311, 333, 361, 361Α’ ΠΚ σε βάρος υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για λόγους σχετιζόμενους με την άσκηση της υπηρεσίας του. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι επιθέσεις σε εφοριακούς και σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ χαρακτηρίζονται ως ιδιώνυμο αδίκημα, που επιφέρει αυστηρότατες ποινές στους δράστες καθώς και αυτεπάγγελτη ποινική δίωξή τους.

Με αφορμή λοιπόν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την εντατικοποίηση των προληπτικών ελέγχων στην αγορά ο σύλλογός μας καλεί τους πάντες, να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση και ευπρεπή συμπεριφορά ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογα φαινόμενα βίας. Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που διασφαλίζει την ορθή εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών και των εφοριακών υπαλλήλων. Σε κάθε περίπτωση τέτοιου είδους βίαιες και έκνομες συμπεριφορές δεν μπορούν και δεν θα γίνονται ανεκτές ως μορφή αντίδρασης στα πλαίσια μίας ευνομούμενης πολιτείας και ενός κράτους δικαίου.

-ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕΟΝΑΚΗ ΦΙΛΙΑ – ΜΑΡΙΑ»