ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέντε παραστάσεις κουκλοθέατρου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Το Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και τους κατά τόπους πολιτιστικούς Συλλόγους, παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό κουκλοθέατρο με μεγάλες κούκλες και την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου!

Οι κούκλες και τα σκηνικά είναι μεγάλα και η σκηνή έχει διαστάσεις 5 μέτρα μήκος και 2,20 ύψος. Ο ανθρώπινος παράγοντας εξαφανίζεται και οι θεατές βλέπουν τις κούκλες να κινούνται μαγικά!

Όλες οι κατασκευές είναι χειροποίητες και χρειάζονται μήνες κατασκευής και μελέτης για να τελειοποιηθούν!

Όπως αναφέρουν τα μέλη της ομάδας «αν και η συγκεκριμένη τέχνη του κουκλοθέατρου παραπέμπει καμιά φορά στο νου μας σε κάτι “απλοϊκό” και στόχος αυτής είναι μόνο τα μικρά σε ηλικία παιδιά, εμείς προσπαθούμε ως θίασος να αλλάξουμε αυτή τη λογική και να προσεγγίσουμε τις μεγαλύτερες ηλικίες έως και έκτη δημοτικού. Ο τριμελής θίασος μας κουβαλάει στις «πλάτες» του παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Δεκάδες είναι οι παραστάσεις στα νησιά του βορείου Αιγαίου, Αθήνα, Ζάκυνθο, Πάτρα, Λάρισα, Γιάννενα, Κέρκυρα, Σποράδες Κρήτη, Γερμανία, Ελβετία Σουηδία και αλλού. Στόχος μας είναι η διάδοση της τέχνης του Κουκλοθέατρου με μεράκι, αγάπη και σεβασμό στα παιδιά».

Ημερομηνίες Παραστάσεων:

  • Σμάρι: 02/09 ώρα 20:00, έργο “Οι Δροσουλίτες”.
  • Ζωνιανά: 11/09 ώρα 19:30, έργο “Οι Δροσουλίτες”.
  • Πάρτιρα: 12/09 ώρα 20:00 έργο “Οι Δροσουλίτες”.
  • Πυργού: 13/09 ώρα 20:00 έργο “Ο Ψαροτρομάρας”.
  • Άγιος Μύρωνας: 14/09 ώρα 20:00 “Παραλίγο Βεζύρης”.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ