ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Περιφερειακός δρόμος και Λιμενικός Σταθμός η ατζέντα της επίσκεψης Κεφαλογιάννη στην Αγιά Γαλήνη

Επίσκεψη στην Αγία Γαλήνη πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου, κ. Γιάννη Ταταράκη και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, κ. Μανώλη Φουντιδάκη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υπογραφής από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, χρηματοδότησης ύψους 1.800.000 ευρώ για την κατασκευή της περιφερειακής οδού και παρόδιων οδών της Αγίας Γαλήνης. Έργο, που όπως υπογράμμισε ο κ. Κεφαλογιάννης, βρίσκονταν «σε εκκρεμότητα εδώ και πολλά χρόνια» και «αναμένεται να προσδώσει προτιθέμενη αξία για τον τόπο, συμβάλλοντας παράλληλα, στην κάλυψη των αναπτυξιακών του αναγκών».

Επιπρόσθετα, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στην έγκριση χρηματοδότησης 100.000 ευρώ, για την επισκευή και συντήρηση του λιμενικού σταθμού Αγίας Γαλήνης. Έργο, το οποίο εντάχθηκε πρόσφατα στο ΠΔΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έπειτα από οργανωμένες ενέργειες σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης.

Με το τέλος της συνάντησης ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε τα εξής: «Βρέθηκα στη Αγία Γαλήνη αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου, κ. Γιάννη Ταταράκη και του Προέδρου της Κοινότητας Αγίας Γαλήνης, κ. Μανώλη Φουντιδάκη, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά. Σήμερα, ένα έργο σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια, η περιφερειακή οδός Αγίας Γαλήνης προχωράει. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 1.800.000 ευρώ. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να προσδώσει προτιθέμενη αξία για τον τόπο, συμβάλλοντας παράλληλα, στην κάλυψη των αναπτυξιακών του αναγκών. Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενέκρινε πρόσφατα, χρηματοδότηση 100.000 ευρώ με σκοπό την επισκευή και συντήρηση του Λιμενικού Σταθμού Αγίας Γαλήνης. Η Κυβέρνηση συνεχίζει να αποδεικνύει στην πράξη τη δέσμευση της να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια για το καλό του τόπου μας. Στόχος μας η χρηματοδότηση έργων που ενισχύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη τόσο σε επίπεδο Ρεθύμνου, όσο και σε επίπεδο Κρήτης».