ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Περιφέρεια Κρήτης: “Κυκλοφορώ με ασφάλεια – Διασχίζω τον δρόμο με ασφάλεια”

Με την διανομή μιας καλαίσθητης αφίσας με σύνθημα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια- Διασχίζω τον δρόμο με ασφάλεια» που θα διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κρήτη, ξεκινάει η καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης για την οδική ασφάλεια με τίτλο «Ασφαλής Κρήτη».

Σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολο Κλινάκη και συζήτησαν αναλυτικά τις δράσεις που θα υλοποιηθούν εντός του σχολικού έτους στις σχολικές μονάδες αναφορικά με το θέμα της οδικής ασφάλειας.

Ο Περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε για την συνεργασία τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης ανέφερε: «κεντρικός άξονας της καμπάνιας είναι ο συντονισμός των δράσεων και η συνεργασία σε επίπεδο νησιού όλων των φορέων, εθελοντικών οργανώσεων άλλα και πολιτών που στόχο θα έχουν την μείωση των τροχαίων συμβάντων που τα τελευταία χρόνια αποτελούν μια από τις σημαντικότερες απειλές για τους πολίτες της Κρήτης. Οι βασικές δράσεις της Καμπάνιας θα είναι επικεντρωμένες στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Απόστολος Κλινάκης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης καθώς όπως είπε για το ζήτημα της οδικής ασφάλειας θα πρέπει οι μαθητές να εκπαιδεύονται από μικρή ηλικία.

«Από σήμερα σταδιακά πάμε οργανωμένα και πιο στοχευμένα σε όλες τις μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με συγκεκριμένες δράσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα. Είναι πολύ σημαντικό το θέμα της οδικής ασφάλειας να περάσει στα παιδιά μέσα και από την εκπαιδευτική διαδικασία».

Η αφίσα «Διασχίζω το δρόμο με ασφάλεια» περιέχει βασικές συμβουλές κυκλοφοριακής αγωγής για τους μαθητές δημοτικού, και αποτελεί ένα πρώτο βήμα αλλά και πρόσκληση στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης για την από κοινού δράση προς αυτή την κατεύθυνση.