ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Περιηγητική Λέσχη Ρεθύμνου: «Που ήταν η Φιλαρμονική;;»

Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Όλα έτοιμα.

Ο Άι Βασίλης από την Περιηγητική Λέσχη μετά από χρόνια, κατεβαίνει ξανά να μοιράσει δώρα στους δρόμους της βροχερής πόλης, με την πολύτιμη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου. 

Μέρες πριν όλα έχουν κανονιστεί! Και η διαβεβαίωση για τη συμμετοχή της φιλαρμονικής σε αυτό το συγκινητικό για όλους μας δρώμενο, έχει δοθεί.  

Το πρόγραμμα έλεγε: μπροστά η φιλαρμονική, μέσα στο τρενάκι οι μουσικοί προστατευμένοι και ξεκούραστοι και πίσω το άρμα του Άι Βασίλη με τα Ξωτικά του! Η μουσική θα άνοιγε το δρόμο προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να βγουν από τα μαγαζιά και να ευχαριστηθούν, τα δώρα, τις ευχές και το χαμόγελό τουαγαπημένου τους Άγιου, πάνω από το – με κόπο,φροντίδα και φαντασία – άρμα του.  

Και ενώ έφτασε η ώρα, είμαστε όλοι στη θέση μας, εκτός από την φιλαρμονική! Καμία ειδοποίηση ούτε στην Περιηγητική, ούτε στον Εμπορικό Σύλλογο, ούτε στον οδηγό του τρένου που περίμενε (και τόσο τον ευχαριστούμε) με όλα του τα βαγόνια, αλλά και τη συνέπεια, το κέφι και τον ενθουσιασμό όλων εμάς, για αυτό που επρόκειτο να συμβεί, μετά από τόσα χρόνια.

Τυχαία από μια μαμά παιδιού που παίζει στη φιλαρμονική, μάθαμε ότι ακύρωσαν την παρουσία τους στην εκδήλωσή μας. Ποιος το αποφάσισε; Και πότε;Και αν το αποφάσισε για κάποιο λόγο (πληροφορίες που δεν μάθαμε ακόμα) δεν έπρεπε κάποιος -από όλους εμάς- να ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ; Εμείς ό,τι έχουμε πει, το κάνουμε, ακόμα και αν υπάρχει πρόβλημα. Εξάλλου αφού το ανακοινώσαμε, τα παιδιά ήταν ήδη τριγύρω μας με τις ομπρελίτσες και τα λαίμαργα μάτια τους να περιμένουν τόσα από εμάς!  

Εσείς; Υπεύθυνοι (!) της φιλαρμονικής; Και μάλιστα ενώ το είχατε υποσχεθεί και μας είχατε διαβεβαιώσει γι αυτήν τη συμμετοχή; Οχι;

Κάθε τέτοια μέρα λέτε τα κάλαντα στους πολιτικούς στους δημάρχους στους περιφερειάρχες. Στα παιδιά μας, που περίμεναν γύρω μας στο δρόμο, όχι; Ο πολιτισμόςκαι η προσπάθεια προς αυτόν, δεν χωράει ωράρια και καιρικές συνθήκες!  

Αυτό που έχουμε εμείς να πούμε είναι κρίμα και ντροπή (σε όποιον και αν πήρε αυτήν την απόφαση, αγνοώντας όλη τη δουλειά και την προσπάθειά μας). Παρ όλα αυτάσυνεχίσαμε – η βόλτα στην πόλη έπρεπε να γίνει-, χωρίς βέβαια να μπορούμε να καλύψουμε τελευταία στιγμή το κενό της μουσικής. Παρ’ όλα αυτά έγινε! Και ήτανεξαιρετική, ο Αι Βασίλης μαγικός, ο ενθουσιασμός και σε πολλές περιπτώσεις η συγκίνηση μεγάλη…. Δεν πειράζει ! Εμείς με εμπόδια ή χωρίς …. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!  

Από το Δ.Σ, της Περιηγητικής Λέσχης

Καλή χρονιά!

Ευχαριστούμε θερμά:

Τον Εμπορικό Σύλλογο
Την Τροχαία Ρεθύμνου
Το βουλκανιζατέρ Ψιστάκης Α. & ΣΙΑ Ο.Ε.
Τον Θεατρικό Περίπλου
Τον Θωμά Καντιφέ
Την ομάδα «Μπουμπούνες» και όλους όσοι εθελοντικά βοήθησαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής.