ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Περιοδεία Α. Ξανθού σε χωριά του Αμαρίου, στις Σίσσες και στο Μπαλί Μυλοποτάμου

Στο πλαίσιο της προεκλογικής επικοινωνίας του με τους πολίτες του νομού Ρεθύμνου, ο υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός, επισκέφθηκε τα χωριά Βολιώνες, Παντάνασσα και Πατσό του Δήμου Αμαρίου και τις Σίσσες και το Μπαλί του Δήμου Μυλοποτάμου.

Η συζήτηση που είχε ο Α. Ξανθός με κατοίκους των χωριών επικεντρώθηκε στην τεράστια ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες λόγω της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε όλους τους τομείς:

  • Υπάρχει ζήτημα επιβίωσης στον πρωτογενή τομέα με την ανεξέλεγκτη έκρηξη του κόστους παραγωγής χωρίς ουσιαστική παρέμβαση της κυβέρνησης.
  • Καμμιά προετοιμασία για τη νέα ΚΑΠ. Δεν έχουν βγει ακόμα οι εφαρμοστικές αποφάσεις. Δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι πλατφόρμες του ΟΣΔΕ.
  • Υπάρχει ανησυχία με τον χειρισμό από την κυβέρνηση του θέματος των δασικών χαρτών, με κίνδυνο η ιδιωτική περιουσία να μην μπορεί να αξιοποιηθεί η να χάσει τον ιδιωτικό χαρακτήρα της.
  • Επικρατεί χάος στο θέμα της εκτός σχεδίου δόμησης.

Ο Α. Ξανθός αναφέρθηκε στο όραμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που είναι η βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη του τόπου, με στήριξη των αγροκτηνοτρόφων και των εργαζομένων στον τουρισμό με αξιοπρεπή εργασία.

Ο Α. Ξανθός αναφέρθηκε στο κλίμα πολιτικής αλλαγής που διαφαίνεται στη χώρα και παρουσίασε το Συμβόλαιο Αλλαγής 11 άρθρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα από μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει από την κάλπη της απλής αναλογικής, με προϋπόθεση την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της 21ης Μάη.