ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ σε χωριά του Αμαρίου

Περιοδεία στα χωριά της περιοχής του Αμαρίου Μέρωνα, Βυζάρι και Φουρφουρά πραγματοποίησε το Σάββατο 6 Μαϊου αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους: Ιωάννα Δακανάλη, υποψήφια βουλευτή Ρεθύμνου, Νίκο Μανουσάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο, μέλη και στελέχη του κόμματος.

Στη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκε η ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση των θέσεων του κόμματος. Εκφράστηκε η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση ότι είναι το μόνο κόμμα το οποίο δε θυμάται μόνο προεκλογικά τα χωριά και τον κόσμο της υπαίθρου.

Τα στελέχη του κόμματος κάλεσαν τον κόσμο, μπροστά στις κάλπες της 21ης Μαϊου, να μη δώσει βάρος στους ψευτο-τσακωμούς μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τις δήθεν «μεγάλες» και «αγεφύρωτες» διαφορές τους. Να σκεφτεί ότι παρά τα μεγάλα λόγια, στην τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το 70% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ το 50%, ενώ από κοινού απέρριψαν όλες τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για στήριξη των λαϊκών αναγκών.

Όπως τόνισε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ο κόσμος της υπαίθρου, και στην Κρήτη, χρειάζεται να αναλογιστεί ότι ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει από κοινού τα μέτρα που παίρνονται σε βάρος των βιοπαλαιστών αγροτών, είτε στη χώρα μας είτε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προτάσσουν πάντα τον μονόδρομο της ΚΑΠ που και με τη νέα αναθεώρησή της εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο για τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των βιοπαλαιστών και βάζει νέα εμπόδια για την επιβίωσή τους. Έχουν την ίδια αρνητική θέση έναντι των αιτημάτων επιβίωσης της αγροτιάς και την ίδια κατασταλτική αντιμετώπιση των δίκαιων αγώνων της. Ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, με το οποίο κόπηκε η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, ενώ αρνούνται το αγροτικό αγωνιστικό αίτημα για εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, προτάσσοντας τον μονόδρομο της ΚΑΠ της ΕΕ. Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους και έχουν αρνηθεί τις προτάσεις νόμου και τις τροπολογίες του ΚΚΕ που θα εξασφάλιζαν μέτρα στήριξης των αγροτών όπως αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδοτήσεις και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη του κόμματος, όχι μόνο στον τομέα της αγροτικής πολιτικής αλλά γενικότερα και συνολικά η πολιτική όλων των αστικών κομμάτων καθορίζεται από τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό και μαζί προώθησαν την «απελευθέρωση» της Ενέργειας και την ψευδεπίγραφη «πράσινη ανάπτυξη» που μετατρέπουν την Ενέργεια σε πανάκριβο και απρόσιτο για τον λαό εμπόρευμα. Μαζί διαμόρφωσαν το θεσμικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών για να κερδοσκοπούν ασύστολα οι τραπεζίτες και τα «κοράκια» των funds. Μαζί προώθησαν την πολιτική απελευθέρωσης των σιδηροδρόμων που οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών. Μαζί ψήφισαν και στηρίζουν το «υπερμνημόνιο» του Ταμείου Ανάκαμψης, μέσω του οποίου ετοιμάζονται προς ψήφιση εκατοντάδες αντιλαϊκοί νόμοι μέχρι το 2026, μπουκώνουν με χρήμα τους μεγαλοεπιχειρηματίες και στο τέλος πάλι την πληρώνει ο λαός.

Τα στελέχη του κόμματος κάλεσαν τους παρευρισκόμενους σε αποφασιστική στήριξη και ενίσχυση του ΚΚΕ στις κάλπες της 21ης Μαϊου. Όπως υπογράμμισαν, ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ και πολύ ανίσχυροι όλοι οι άλλοι θα μεταφραστεί σε στήριξη των αγώνων του λαού την επόμενη ημέρα μετά τις κάλπες. Η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί αναγκαιότητα γιατί είναι το κόμμα που στάθηκε πάντα και παντού στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, ακριβώς γιατί δεν έχει δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοβιομηχάνων και της Ε.Ε. Είναι το κόμμα που πάντα παλεύει μαζί με τον αγρότη στα μπλόκα και στις άλλες κινητοποιήσεις, όπως και μέσα στη Βουλή, για την ικανοποίηση των ζωτικής σημασίας αιτημάτων του. Γιατί ακριβώς πιστεύει πως «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό»! Είναι το κόμμα που δηλώνει καθαρά και ξάστερα ότι δεν πρόκειται να δώσει στήριξη ή ανοχή σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση. Αντίθετα παλεύει για μία εργατική εξουσία – διακυβέρνηση που θα δώσει προοπτική για ένα καλύτερο αύριο στην αγροτιά, όπως και σε όλο το λαό. Γι’ αυτό ακριβώς είναι και η μόνη δύναμη που μπορεί να οργανώσει αποφασιστικά τη λαϊκή αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική. Η ψήφος στο ΚΚΕ σηματοδοτεί την ένταση των προσπαθειών για δυνάμωμα των αγώνων ώστε να μπει φρένο στα νέα και χειρότερα που έρχονται, να αντιμετωπίζουν προβλήματα η εργοδοσία και οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, να ανοίξει ο δρόμος για τα καλύτερα που ελπίζει ο λαός!