ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Περιοδεία κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης σε χώρους εργασίας στο Ρέθυμνο

Σε χώρους δουλειάς περιόδευσε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενο από τον Μανούσο Μανουσογιάννη, μέλος του Γραφείου της Τ.Ε. Ρεθύμνου του ΚΚΕ και υποψήφιο Δήμαρχο Ρεθύμνου, Νίκο Μανουσάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, περιφερειακό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση και εκ νέου υποψήφιο, και Γιώργο Μαργαρίτη, αφυπηρετήσαντα καθηγητή Ιστορίας του ΑΠΘ και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο. Επισκέφθηκαν την οικονομική υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνου, το ΕΚΑΒ , όπως και το δασαρχείο.

Οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση ανέφεραν ότι η οργή και η αγανάκτηση που νιώθουν οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός, τις τελευταίες μέρες, για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών και περιουσιών, την ανεπανόρθωτη καταστροφή του περιβάλλοντος, την ουσιαστική γύμνια του κρατικού μηχανισμού πρέπει να μετουσιωθεί σε πολιτικά συμπεράσματα. Απέναντί μας έχουμε ένα κράτος «επιτελικά ανίκανο», εχθρικό στις λαϊκές ανάγκες που δεν αισθάνεται πλέον καμία υποχρέωση και ευθύνη να εγγυηθεί ούτε καν την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση τόνισαν ότι για το ΚΚΕ, τους υποψήφιους και τους εκλεγμένους με τη ΛΑ.ΣΥ. η πρόληψη και η θωράκιση απέναντι σε πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς και γενικότερα στις συνέπειες από τις φυσικές καταστροφές ήταν, είναι και θα είναι πρώτιστο ζήτημα. Θα το ιεραρχούν ψηλά όσο και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί «μη επιλέξιμες» τις δαπάνες για αντιπυρικά – αντιπλημμυρικά έργα και αντιμετωπίζει την προστασία του λαού με όρους «κόστους – οφέλους». Όσο και αν κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμοι μόνο μέλημά τους έχουν την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και των επενδύσεων που στόχο έχουν μόνο το κέρδους και όχι τα λαϊκά συμφέροντα (ΒΟΑΚ, ανεμογεννήτριες κ.α.).

Απαιτούν, ακόμα, να ληφθούν άμεσα, και σε σταθερή βάση, μέτρα προστασίας και καθαρισμού των δασών όσο και του περιαστικού πρασίνου. Κάλεσαν, επίσης, τους εργαζόμενους να δυναμώσει η διεκδίκηση για να κατασκευαστούν και να επεκταθούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα τα διάφορα πλημμυρικά φαινόμενα και να μη δούμε ποτέ στο Ρέθυμνο τις σκηνές που αντικρύζουμε όλες αυτές τις μέρες στην υπόλοιπη χώρα.