ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ σε χωριά του Αμαρίου

Κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από το Νίκο Μανουσάκη μέλος της ΕΠ Κρήτης και Περιφερειακό Σύμβουλο, τον Στέλιο Αλεξάκη μέλος του Γραφείου της ΤΕ Ρεθύμνου και τον Κώστα Σαββάκη μέλος του ΚΚΕ και πρόεδρο του Αγροτικού συλλόγου Πλατάνου του δήμου Αμαρίου, περιόδευσαν στα χωριά Νίθαυρη, Αποδούλου και Πλάτανο, όπου συζήτησαν με αγροτοκτηνοτρόφους.

Από την συζήτηση αναδείχθηκαν άλλη μία φορά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με επίκεντρο το υψηλό κόστος παραγωγής, τα ζητήματα με τον ΕΛΓΑ, την περικοπή των επιδοτήσεων με την νέα ΚΥΑ, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την ανάρτηση των δασικών χαρτών κ.α.

Τεράστια προβλήματα δημιουργεί και η αφαίρεση της ονομασίας «τσικουδιά», που θα πλήξει κυρίως μικρούς αμπελουργούς και παραγωγούς προς όφελος των μεγάλων εμφιαλωτηρίων.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, τόνισε ότι ο αγώνας που δίνουν οι αγρότες πανελλαδικά είναι δίκαιος γιατί είναι αγώνας επιβίωσης, ειδικά για τους νέους αγρότες που δίνουν μάχη για το μέλλον τους και το μέλλον του τόπου τους. Η επικίνδυνη, αντιλαϊκή πολιτική, που ακολουθεί η μία κυβέρνηση μετά την άλλη, πιστές στις κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι που ερημώνει την ύπαιθρο από νέους ανθρώπους, που τους στερεί ουσιαστικά την επιλογή να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή στον τόπο τους και στα χωριά τους.

Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών, που χρειάζεται σήμερα να ενισχύσουν τον αγώνα τους και να μην κρατάνε στάση αναμονής σε κυβερνητικές εναλλαγές, μεγάλα λόγια και υποσχέσεις από δήθεν σωτήρες, για:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικών, εγγειοβελτιωτικών κ.λπ.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
  • Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία που αφαιρεί την ονομασία «τσικουδιά» από τους διήμερους αμπελουργούς.