ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Περιοδεία στους χώρους του Νοσοκομείου Ρεθύμνου πραγματοποίησαν υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Περιοδεία στους χώρους του Νοσοκομείου του Ρεθύμνου πραγματοποίησαν υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Μαζί του παρευρέθηκαν και οι Μανούσος Μανουσογιάννης, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Ρεθύμνου με τη Λαϊκή Συσπείρωση καθώς και οι: Δασκαλάκης Βασίλης και Πελαγία Νεονάκη, παιδίατρος, και οι δύο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Η συζήτηση με τους εργαζόμενους επιβεβαίωσε την πασίγνωστη εικόνα της άθλιας κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Κρήτης. Οι μονάδες δημόσιας υγείας του νησιού έχουν φτάσει σε οριακό σημείο εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης στην Υγεία που έχουν ακολουθήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, αποτελούμενες είτε από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η διαλυτική κατάσταση φυσικά και δεν μπορεί να επιδιορθωθεί με «μπαλώματα» όπως οι συνεχείς μετακινήσεις υγειονομικών σε Κ.Υ. και Νοσοκομεία, ούτε φυσικά με μέτρα όπως η ίδρυση «μεικτών πληρωμάτων» του ΕΚΑΒ με αξιοποίηση του στρατού και της πυροσβεστικής, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την προνοσοκομειακή επείγουσα φροντίδα και την παροχή απαραίτητων υπηρεσιών περίθαλψης στον τόπο του συμβάντος που έχουν ανάγκη οι ασθενείς.

Ο Αλέκος Μαρινάκης επεσήμανε ιδιαίτερα ότι, στο θέμα της υγείας, όπως και σε όλα τα σοβαρά και κρίσιμα για τους εργαζόμενους, η προγραμματική σύγκλιση των αστικών κομμάτων που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή μετατρέπεται κυριολεκτικά σε ταύτιση στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου δεν προβάλλει καμία απαίτηση προς την κυβέρνηση για να σταματήσει η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση νοσοκομείων, κέντρων υγείας, περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων, του ΕΚΑΒ. Ενώ οι δυνάμεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνεχώς καταψηφίζουν τα ψηφίσματα της Λαϊκής Συσπείρωσης που θέτουν στο προσκήνιο τα αιτήματα των Σωματείων των εργαζόμενων σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία του νησιού και τις διεκδικήσεις τους για ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, αναπτυγμένο σε όλα τα επίπεδα, που να καλύπτει καθολικά τις σύγχρονες ανάγκες.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε ότι ειδικά οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι σε Κ.Υ. και Νοσοκομεία μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση αυτή της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου, τόσο για το ποιόν της συνδιοίκησης ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στην περιφέρεια Κρήτης όσο και για τον χαρακτήρα της αντιλαϊκής πολιτική που ακολουθούν περιφερειακές και δημοτικές διοικήσεις και για τα ζητήματα της υγείας των εργαζομένων.

Ο Αλέκος Μαρινάκης ανέφερε ότι ειδικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης και εκ νέου υποψήφιος έχει περάσει με άριστα τις εξετάσεις ως «βηματοδότης» του συστήματος και στήριγμα της αντιλαϊκής πολιτικής, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση της ΝΔ εξαγγέλλει την κλιμάκωση του αντιλαϊκού της έργου. Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο το «χρίσμα» που του έδωσε η ΝΔ για τις επερχόμενες εκλογές, ούτε ότι στηρίζεται ταυτόχρονα και από το ΠΑΣΟΚ, ούτε ότι το 2019 τον είχαν στηρίξει από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Το στέλεχος του κόμματος επεσήμανε ότι απέναντι στους κοινούς σχεδιασμούς των τριών κομμάτων ο λαός μπορεί να πει την τελευταία λέξη και στις 8 Οκτωβρίου να ενισχύσει αποφασιστικά με την ψήφο του τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια και στους δήμους του νησιού. Για να δυναμώσει η διεκδίκηση και ο αγώνας για σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για το σύνολο του πληθυσμού της Κρήτης.