ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Περιοδεία της τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Κατερίνας Νοτοπούλου στη Χερσόνησο

Τη Χερσόνησο και τα Μάλια επισκέφθηκε σήμερα η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου, μαζί με τους βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη, τον Σπύρο Δανέλλλη μέλος του ΠΣ της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Δήμαρχο Χερσονήσου, καθώς και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.

Συνάντησαν τον δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο, στο δημαρχείο, με τον οποίο συζήτησαν για τα ανοιχτά ζητήματα του δήμου και τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στις οποίες καλείται να αντεπεξέλθει και μάλιστα με μειωμένους πόρους.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκαν μαζί με τον δήμαρχο Χερσονήσου τις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου. Συνομίλησαν με τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, που δεν έχουν λάβει καμία ουσιαστική αποζημίωση.

Ελληνικός Τουρισμός σημαίνει ποιότητα και η ποιότητα υπηρεσιών προϋποθέτει υποδομές, όπως υπογράμμισαν από τη δημοτική αρχή, επιμένοντας στην ανάγκη για εκπόνηση σχεδίων πόλης, έργων υποδομής και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και του τουριστικού προϊόντος, καθώς και στην ζωτικής σημασίας ενίσχυση του δήμου Χερσονήσου με προσωπικό και πόρους.

Με αφορμή και την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε: «Ο τουρισμός έχει ένα πολύ ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, άμεσα ή έμμεσα. Ταυτόχρονα, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής τον επηρεάζουν άμεσα και αναδιαμορφώνουν τις τουριστικές ανάγκες. Η εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του, επομένως, ως αναπόσπαστο κομμάτι της περιβαλλοντικής πολιτικής, αποτελεί μονόδρομο. Η Χερσόνησος πρέπει να στηριχθεί με πράσινες υποδομές και να συνδεθεί η ενδοχώρα και η παραγωγή της με την παροχή τουριστικών υπηρεσιών, για να θωρακίσει το τουριστικό της προϊόν, με τα μέγιστα οφέλη για την τοπική κοινωνία».

Υπενθυμίζεται ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου βρίσκεται στην Κρήτη από χθες, ημέρα κατά την οποία είχε αλλεπάλληλες επαφές στο Ηράκλειο με εκπροσώπους του τουριστικού τομέα και των τοπικών αρχών, ενώ αύριο θα συνεχίσει την περιοδεία της στο Ρέθυμνο.