ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Περιοδεία των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ξανθού, Κιαγιά & Μανουσάκη σε Λιβάδια – Ζωνιανά

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, Βαρβάρα Κιαγιά και Χρυσούλα Μανουσάκη πραγματοποίησαν περιοδεία στα Λιβάδια και στα Ζωνιανά του Δήμου Μυλοποτάμου, όπου συζήτησαν με κατοίκους της περιοχής.

Οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν:

«Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι δίνουν μάχη επιβίωσης, χωρίς ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και βιώνουν ανασφάλεια για την ιδιωτική τους περιουσία λόγω της εκκρεμότητας των δασικών χαρτών.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον πρωτογενή τομέα, εγγυάται τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και την παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δημιούργησε με τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο σχέσεις αξιοπρέπειας και όχι πελατειακής εξάρτησης».

Οι υποψήφιοι ανέφεραν τα μέτρα που προτίθεται να πάρει μια προοδευτική κυβέρνηση για τους αγρότες και ανέφεραν ενδεικτικά:

  • Μη καταβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για αγροτική χρήση.
  • Επιδότηση στην αγορά ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους όλων των ζωικών ειδών.
  • Επιδότηση στην αγορά λιπασμάτων για τους αγρότες.
  • Χορήγηση μικροπιστώσεων έως 25.000 ευρώ, με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).
  • Νέα ΚΑΠ: Ανασχεδιασμός και ανακατεύθυνση των πόρων για τη στήριξη των ασθενέστερων και πιο ευάλωτων αγροτών και ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ελληνικής γεωργίας απέναντι σε κρίσεις, π.χ. κλιματική, υγειονομική, ενεργειακή.
  • Αγροτικά χρέη: Ρύθμιση οφειλών ΤΧΣ. Άμεση άρση κατασχέσεων, διαγραφή τόκων και μακροχρόνια ρύθμιση αποπληρωμών των δανείων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας.
  • Αλλαγή κανονισμού ΕΛΓΑ, ώστε να διατηρηθεί ο δημόσιος και αλληλέγγυος χαρακτήρας του, αλλά ταυτόχρονα να καταστεί κοινωνικά δίκαιος και πραγματικά αρωγός στο εισόδημα του παραγωγού, με θεσμοθέτηση της προκαταβολής αποζημιώσεων.

Οι υποψήφιοι βουλευτές κάλεσαν τους πολίτες να δώσουν την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, προϋπόθεση για να υπάρξει πολιτική αλλαγή και για να προκύψει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.