ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Περιοδεία του ΚΚΕ στην ύπαιθρο του νομού Ρεθύμνου

Περιοδείες πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες μέλη και στελέχη της Τομεακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΚΚΕ στην ύπαιθρο του νομού με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του κόμματος και υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Τα κλιμάκια του ΚΚΕ επισκέφτηκαν το Σπήλι, τις Μέλαμπες και τα Ακούμια ενώ η προεκλογική δραστηριότητα κορυφώθηκε με την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου το απόγευμα στον Φουρφουρά.

Στη συζήτηση με τους κατοίκους κυριάρχησε ο προβληματισμός για την ακρίβεια, τα μειωμένα εισοδήματα και το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το κράτος είναι «απών» στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας από ακραία καιρικά φαινόμενα ή φυσικές καταστροφές. Κυρίως όμως απασχόλησαν τα ζητήματα επιβίωσης των αγροτοκτηνοτρόφων που βλέπουν τα εισοδήματά τους να ελαττώνονται από την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις εξευτελιστικές εγγυημένες τιμές παραγωγού.

Ο Σάββας Βασιλειάδης κάλεσε τον κόσμο να σκεφτεί ότι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και όλα τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου μοιράζονται διαχρονικά την ευθύνη για το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων, αλλά και για τη δυσκολία των όσων έχουν απομείνει στον κλάδο να επιβιώσουν. Όλοι οι χειροκροτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να απολογούνται που έχουν ψηφίσει και στηρίξει την εφαρμογή της Κ.Α.Π. που οδήγησε ώστε σήμερα η Ελλάδα να έχει γίνει χώρα εισαγωγής αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους κατοίκους να σκεφτούν ότι οι επιδοτήσεις που παρουσιάζονται ως “λύση” στα προβλήματα των αγροτοκτηνοτροφων δεν έχουν αποτρέψει το ξεκλήρισμα των μικρών παραγωγών μέσω της ΚΑΠ, στην μακρά πορεία. Όσα παίρνουμε από επιδοτησεις χάνουμε τουλάχιστον τα διπλά ενώ έχει προωθηθεί διαχρονικά η στρατηγική της Ε.Ε. για συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, σε μεγάλες και καθετοποιημένες αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες. Αυτή η πορεία είναι συνδεδεμένη με τον στόχο, μέσω της Κ.Α.Π. να διασφαλίζεται φθηνή πρώτη ύλη για τους μεγαλεμπόρους και τους βιομηχάνους μεταποιητές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, που βλέπουν με τη σειρά τους τα κέρδη τους να εκτοξεύονται.

Ο Σάββας Βασιλειάδης τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε στους αγροτοκτηνοτρόφους και όλο το λαό τον χαρακτήρα της Ε.Ε. ως «λυκοσυμμαχίας» των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αλλά και τον βαθιά αντιαγροτικό χαρακτήρα της Κ.Α.Π. Το ΚΚΕ επίσης στήριξε και στηρίζει διαχρονικά τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροκτηνοτρόφων για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και αποζημίωση στο 100% των ζημιών στην παραγωγή, για ελάχιστες εγγυημένες τιμές, για μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής (αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, μείωση τιμής ρεύματος, κ.ά.). Διεκδικεί σταθερά έργα υποδομής και πρόληψης απέναντι στις φυσικές καταστροφές καθώς και σχολεία, κέντρα υγείας, δομές αθλητισμού και πολιτισμού στην ύπαιθρο.