ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Περιοδεία του Κώστα Παπαδάκη στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης

Περιοδεία του Κώστα Παπαδάκη ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιου ευρωβουλευτή στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ συνοδευόμενος από τον Μανούσο Μανουσογιάννη και την Μαριάννα Καμπουρούδη, μέλη του Τ.Γ Ρεθύμνου του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της περιοδείας  συνομίλησαν με φοιτητές, τους διοικητικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου, καθηγητές  και εργαζόμενους της βιβλιοθήκης.

Ο  Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση με τους εργαζόμενους σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το προηγούμενο διάστημα είχαμε σοβαρές εξελίξεις  στον χώρο των πανεπιστημίων. Με την ψήφιση του απαράδεκτου νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια η εκπαίδευση και η έρευνα παραδόθηκαν  εξολοκλήρου στα επιχειρηματικά συμφέροντα.  Στα πλαίσια της εφαρμογής του ενιαίου χώρου ανώτατης εκπαίδευσης της η ΕΕ έχει θεσμοθετήσει την κινητικότητα των εργαζομένων στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και της έρευνας. Αυτή σημαίνει ευελιξία και ανασφάλεια για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Με τους εργαζόμενους να μην έχουν μόνιμη σχέσης απασχόλησης με το Πανεπιστήμιο αλλά να είναι δέσμιοι ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Των οποίων η ύπαρξη και η διάρκεια καθορίζεται άναρχα από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με μοναδικό  κριτήριο το κέρδος που αποφέρουν. Έτσι η  επιστημονική έρευνα είναι κομμένη και ραμμένη για τα  συμφέροντα των ομίλων , των επιχειρηματιών και των πολεμικών μηχανών των ιμπεριαλιστικών οργανισμών».

Στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ πρόσθεσε : «Οι μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν αποτελούν παρακαταθήκη. Στρίμωξαν και αποκάλυψαν την προπαγάνδα της κυβέρνησης που εξωράιζε τα φημισμένα πανεπιστήμια  του εξωτερικού που δεν γίνονται καταλήψεις και κινητοποιήσεις. Δεν πέρασαν λίγοι μήνες και ξέσπασαν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης  σε αυτά ακριβώς πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής. Με όλα τα  κράτη της ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους να προσπαθούν να καταστείλουν βίαια τις κινητοποιήσεις με κάθε μέσο. Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που θέλουν να φτιάξουν στην χώρα τα επόμενα χρόνια. Όπου αν τολμάς να αμφισβητείς την πολιτική τους και το προσανατολισμό της έρευνας , να σε απειλούν με αποβολή. Αντίστοιχες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα από τους εργάτες σε μεγάλα εργοστάσια, τους βιοπαλαιστές αγρότες,  σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Όπως κι εδώ στην Ελλάδα  οι αγώνες των εργατών της ΛΑΡΚΟ , της EFOOD ,της COSCO και αλλού που αποδεικνύουν πως ό,τι απέκτησαν οι εργαζόμενοι δεν τους τα έδωσε καμία κυβέρνηση αλλά οι αγώνες τους, με ολοένα και να περισσότερους να αμφισβητούν και να αντιπαλεύουν την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο».

“Αποδεικνύεται από όλες τις πτυχές της ζωής των εργαζομένων ότι πίσω από κάθε αντιλαϊκή απόφαση που οδηγεί σε προδιαγεγραμμένα εγκλήματα και αδικίες κρύβεται η ΕΕ. Από την πράσινη μετάβαση, την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας μέχρι την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Την ώρα που δεν έχουν -λένε-χρήματα για σχολεία και νοσοκομεία, εστίες  για τους φοιτητές πανεπιστήμιο ξοδεύουμε καθημερινά 500.000 ευρώ με τη φρεγάτα ΎΔΡΑ που είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Στρατιωτικής δύναμης που βρίσκεται στην Ερυθρά θάλασσα για να προστατεύσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Με όλα τα υπόλοιπα κόμματα να έχουν υπερψηφίσει όλες αυτές τις αποφάσεις που μαυρίζουν τη ζωή των εργαζομένων.

Μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ήταν αυτοί που αποκάλυψαν αυτές τις εξελίξεις και προετοίμασαν τον λαό. Για να οργανωθεί και να παλέψει έχοντας στο πλάι του το ΚΚΕ. Το ίδιο που θα συνεχίσουν να κάνουν την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών. Πλέον ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα που έχει. Με την ψήφο στο ΚΚΕ στις 9 Ιούνη να ενισχύσει το ρεύμα αμφισβήτησης της ΕΕ των πολέμων , των λόμπι και των επιχειρηματικών συμφερόντων. “, τόνισε ολοκληρώνοντας την συζήτηση το στέλεχος του ΚΚΕ.