ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

«Περπατάω/τρέχω, κάνω την πανδημία ευκαιρία υγείας»: Εικονικός μαραθώνιος εκπαιδευτικών Ρεθύμνου

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την συνεργασία των  Υπευθύνων Φ.Α.ΣΧ.Α. και της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ρεθύμνου διοργανώνουν τον πρώτο  «Εικονικό Μαραθώνιο» Περπατήματος/Τρεξίματος εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων (διορισμένοι, αναπληρωτές, ειδικότητες και πτυχιούχοι). Ο «Μαραθώνιος» θα διαρκέσει 2 σχεδόν μήνες, ξεκινώντας από τις 1/3 έως τις 25/4 του 2021. Κατά την διάρκεια τον δύο μηνών οι συμμετέχοντες θα μπορούν να περπατούν ή να τρέχουν μόνοι τους ή σε μικρές ομάδες (μέχρι 3 άτομα), και να μας στέλνουν τα αποτελέσματα τους.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να εμπνευστούν από τα οφέλη της άσκησης στην υγεία (σωματική, ψυχική, πνευματική) και να συμμετέχουν με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους προς τη συστηματική σωματική δραστηριότητα.

  1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

Όλοι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου (διορισμένοι, αναπληρωτές, ειδικότητες και πτυχιούχοι).

Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος σε ομάδες των τριών ατόμων, σε ομάδες των δύο ατόμων και ατομικές συμμετοχές.

  • Δηλώσεις Συμμετοχής

Μέχρι την Δευτέρα 22/2/2021 όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα στο https://docs.google.com/forms ή στο τηλέφωνο 6974949399 / 2831028696

  • Χρονική διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα

Από την Δευτέρα 1/3/2021 έως την Κυριακή 25/4/2021

  • Τρόπος διεξαγωγής του αγώνα

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κατεβάσουν στο κινητό τους μια εφαρμογή που συνδέεται με GPS και καταγράφει τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει (βηματομετρητής).  

Κάθε φορά που οι συμμετέχοντες θα διανύουν μια διαδρομή θα πρέπει να ανεβάζουν τα αποτελέσματα τους στον σύνδεσμο που θα σας αποσταλεί όταν κάνετε την εγγραφή σας.

Οι ατομικές εγγραφές θα πρέπει να ανεβάζουν την εικόνα με το όνομα τους ενώ οι ομάδες θα πρέπει να χρησιμοποιούν το όνομα της ομάδα τους.

Κάθε εβδομάδα θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα και η σειρά κατάταξης των συμμετεχόντων.

Στις Κυριακή 25/4/2021 είναι η τελευταία μέρα και η τελική ευθεία του «Μαραθωνίου», για αυτό και τα χιλιόμετρα μετράνε διπλά.

  • Διπλώματα και μετάλλια

Θα δοθούν μετάλλια και διπλώματα νίκης στους νικητές της κάθε κατηγορίας (ατομική, σε δυάδες και τριάδες). Οι υπόλοιποι θα λάβουν δίπλωμα συμμετοχής.

  • Βοηθήματα

Έχει δημιουργηθεί ψηφιακός πίνακας ο οποίος περιέχει οδηγίες για να ξεκινήσετε να περπατάτε ή να τρέχετε, προγράμματα περπατήματος ή τρεξίματος, διατροφής, εξοπλισμού κ.λπ..  Στον ίδιο πίνακα θα αναρτώνται και όλες οι ανακοινώσεις σχετικά με τον αγώνα  ή τα αποτελέσματα της εβδομάδας.

Επισκεφτείτε τον ψηφιακό μας πίνακα στο: https://padlet.com/fasxareth/marathonekpreth

  • Διευκρινήσεις

Παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δράση μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω τηλέφωνα ή email.

Κουρμούλης Ανδρέας τηλ. 2831028696          email: fysagreth@dide.reth.sch.gr
Καραμπίνας Δημήτριος τηλ. 6974949399       email: karabinasd@hotmail.com