«Πιο πολύ πράσινο… πιο καθαρή ανάσα»: Μια όμορφη Ρεθεμνιανή παρέα από τα ΠΥΡΡΙΧΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ!

Το Βιωματικό, Μουσικοχορευτικό & Παιδαγωγικό Εργαστήρι Ρεθύμνης Πυρρίχια Δρώμενα, επιστρατεύοντας για άλλη μια φορά τη διάθεση για προσφορά και εμμένοντας στο στόχο του για κοινωνική αφύπνιση, πραγματοποίησε την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 μία ακόμη εθελοντική δράση στο νομό Ρεθύμνου, με θέμα «Πιο πολύ πράσινο… πιο καθαρή ανάσα».

Τα μέλη του εργαστηρίου, αφιερώνοντας λίγο από τον ελεύθερο αλλά ποιοτικό χρόνο τους, συγκεντρώθηκαν μετά το πέρας της Κυριακάτικης λειτουργίας στο χώρο/ παρτέρι που τους παραχωρήθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης και καταβάλλοντας συλλογική προσπάθεια συνοδευόμενη από πολύ μεράκι το καθάρισαν, έσκαψαν και  φύτεψαν σε αυτό αρωματικά φυτά και βότανα, προσφέροντας έτσι λίγο περισσότερο πράσινο στην τοπική κοινωνία της πόλης τους.

Με έντονο το αίσθημα της οικολογικής συνείδησης και θέλοντας  να τονίσουν την ουσία και τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού, καθώς και του αποτελέσματος που προκύπτει από μια όμορφη συνεργασία, επιδόθηκαν σε αυτή τη δράση με σκοπό τη διαμόρφωση ενός ακόμα (μικρού έστω) χώρου που θα εγείρει αισθήσεις όπως η όραση και η όσφρηση, ενώ ταυτόχρονα θα χαρίσει μία ακόμα νότα ομορφιάς στην παραλιακή περιοχή του τόπου μας. Βέβαια, από αυτή τη δραστηριότητα δε θα μπορούσαν να λείπουν τα μικρότερα μέλη του εργαστηρίου που επίσης ανέλαβαν σχετικές αρμοδιότητες, τις οποίες έφεραν εις πέρας με τη σπίθα της δημιουργικότητας στα μάτια τους, καθώς και τη μη επιτηδευμένη επίγνωση της συμβολής σε κάτι σπουδαίο και προσοδοφόρο. Έτσι με την παρουσία τους και τη γενικότερη συμβολή τους στη δράση, για μια ακόμη φορά πέρασαν το ελπιδοφόρο μήνυμα ενός επικείμενου καλύτερου κόσμου που θα βρίθει ευαίσθητων ενηλίκων, κάπου μέσα στους οποίους θα κρύβεται ένα έγκαιρα ευαισθητοποιημένο παιδί.

Σημαντικοί αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια αποδείχθηκαν το Δημοτικό  Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης και πιο συγκεκριμένα η πρόεδρος κα Κουτσαλεδάκη Ειρήνη, παραχωρώντας στο εργαστήρι την άδεια για να υλοποιηθεί η εν λόγω εθελοντική δράση, καθώς και το Φυτώριο του κ. Κακογιαννάκη Θωμά που  χορήγησε το πλήθος των φυτών που μεταφύτεψαν τα μέλη του εργαστηρίου μας. Συγκινητική ήταν και η κίνηση κάποιων συμπολιτών από γειτονικά καταστήματα της περιοχής, οι οποίοι προσέφεραν διαφόρων ειδών κεράσματα στους εθελοντές, εκδηλώνοντας έτσι εμπράκτως την προσυπογραφή τους σε αυτή την ίσως μικρής εμβέλειας αλλά σίγουρα μεγάλης σημασίας προσπάθεια των ‘Πυρριχιστών’ για πολιτισμική αναγέννηση, πνευματική αφύπνιση και κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Όπως επισήμανε κάποτε ο μεγάλος μας φιλόσοφος Αριστοτέλης (384-322 π.Χ.), ‘σε όλα τα πράγματα στη φύση υπάρχει κάτι άξιο θαυμασμού’. Ας κινητοποιηθούμε λοιπόν όλοι μαζί για να το προασπίσουμε, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει…