ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πλοίο με δεκάδες τόνους λαθραία τσιγάρα προσάραξε στο Ροδάκινο

Ποσότητα λαθραίων τσιγάρων μετέφερε το φορτηγό πλοίο σημαίας Μολδαβίας που προσάραξε χθες το πρωί σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή στο Ροδάκινο του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Κατά δήλωση του πληρώματος, το Φ/Γ «Santa» είχε ξεκινήσει από Αμμόχωστο με προορισμό τη Λιβύη, έμφορτο με 3.300 κιβώτια τσιγάρα, ενώ έφερε πέντε 5.000 λίτρα πετρέλαιο και 250 λίτρα λιπαντέλαια.

Κατά τον έλεγχο, όμως, που διενεργήθηκε στο πλοίο από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, διαπιστώθηκε ότι τα τσιγάρα ήταν λαθραία, με αποτέλεσμα να συλληφθούν τα έξι μέλη του πληρώματος, πέντε Γεωργιανοί και ένας Ουκρανός.

Η ακριβής καταμέτρηση των τσιγάρων αναμένετο να γίνει σήμερα παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων.

Επιπρόσθετα, κατόπιν επιθεώρησης του από επαγγελματία δύτη, κρίθηκε ότι το πλοίο δεν είναι πλέον αξιόπλοο  καθιστώντας έτσι αδύνατη τη ρυμούλκησή του και γι αυτό, όπως ενημέρωσε το Λ.Σ., πρόκειται να επιχειρηθεί απάντληση της ποσότητας πετρελαίων και λιπαντελαίων που φέρει.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλοίο και το φορτίο, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου.