ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Πληροφορίες για εντοπισμό του Θύμιου Μπουγά – Μήνυση από το Silver Alert στους βασανιστές του

Πολίτες έχουν επικοινωνήσει με την οργάνωση και δίνουν το στίγμα του Θύμιου Μπουγά σε διάφορα σημεία του Πειραιά, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της οργάνωσης «Γραμμή Ζωής», που τρέχει το πρόγραμμα Silver Alert, στην ιστοσελίδα thebest.gr.

Τα ίχνη του 39χρονου αναζητούνται από τις 4 Μαΐου, όταν μετέβη στο Α.Τ. Πύργου προκειμένου να ζητήσει βοήθεια μετά την επίθεση που υπέστη από συμμορία 11 νταήδων, ηλικίας από 17 έως 21 ετών.  

«Οι περιγραφές που παίρνουμε από εκείνη την περιοχή, ταιριάζουν με τον Ευθύμη, και ενδυματολογικά και ο σωματότυπος, ακόμα και ο μηχανισμός ομιλίας λόγω τραχειοστομίας», αναφέρει o Γεράσιμος Κουρούκλης.

«Έχουμε τέσσερις με πέντε μαρτυρίες, είναι στην περιοχή του Πειραιά, αλλά μόλις καταλάβει ότι κάποιος τον κοιτάει πιο έντονα, το βάζει στα πόδια και μέχρι να προλάβουν να μας ενημερώσουν, έχει εξαφανιστεί. Δεν ξέρουμε αν γνωρίζει ότι τον ψάχνουμε, όμως αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και προσπαθεί να ξεφύγει από τους πάντες και τα πάντα», σημειώνει ο κ. Κουρούκλης και απευθύνει έκκληση: «Όποιος δει τον Ευθύμη, δεν τον πλησιάζει αλλά αυτομάτως με το που θα τον δει, καλεί στο 1065 και μας δίνει τον τόπο για να ενεργοποιήσουμε εμείς τους εθελοντές και την αστυνομία. Στο μεταξύ, δεν τον αφήνει διακριτικά από τα μάτια του».

Αναφερόμενος στα 11 άτομα που του επιτέθηκαν, ο πρόεδρος του Silver Alert τονίζει: «Μαζεύουμε στοιχεία και συμπληρώνουμε τον φάκελο, γιατί θα υποβάλουμε δική μας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έτσι ώστε να αναλάβει ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός. Αυτό το κάνουμε, προκειμένου να μην υπάρξει καμία περίπτωση συγκάλυψης. Γιατί από τις πληροφορίες που έχουμε, κάποιοι από αυτούς είναι τα λεγόμενα παιδιά “καλών οικογενειών” και για να το προσδιορίσω περισσότερο, είναι συγγενείς πολιτικών και οικονομικών προσώπων της περιοχής. Φρονώ ότι μπορεί να υπάρξει μια τέτοια τάση, δεδομένου ότι “κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει” και επειδή είναι και επαρχία, όλοι γνωριζόμαστε… Αυτό δεν πρέπει να συμβεί».