ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πλήθος κόσμου στην 5η Έκθεση «Γη Μυλοποτάμου»

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε το τριήμερο 10, 11 και 12 Αυγούστου στο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου, όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της 5ης Έκθεσης «Γη Μυλοποτάμου». Την ευθύνη της οργάνωσης είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος με την συμβολή και της συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, του Δήμου Μυλοποτάμου και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου. Οι εκδήλώσεις τελούσαν δε υπό την αιγίδα του φεστιβάλ «Ταλλαία 2018».

Η έκθεση αυτή, αποτελεί εικόνα της παραγωγικής, πολιτιστικής και αναπτυξιακής τροχιάς που ακολουθεί ο Μυλοπόταμος, ο οποίος με όλες του τις δυνάμεις προσπαθεί μέσα από πρωτοβουλίες και καλές πρακτικές να αντιμετωπίσει τα πολλά καθημερινά προβλήματα που η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί σε όλους μας.

Η σύμπραξη των πολιτιστικών και παραγωγικών φορέων παρουσιάζει τον Μυλοπόταμο ως τόπο με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και αποδεικνύει την ικανότητα αξιοποίησης τους σε υψηλά επίπεδα.

Στην έκθεση συμμετείχαν πολιτιστικοί σύλλογοι, παραγωγοί προϊόντων και καλλιτέχνες ενώ μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις και ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το κοινό είχε την ευκαιρία μια μοναδικής ενημερωτικής και ψυχαγωγικής ευκαιρίας που την αξιοποίησε, καθώς υπολογίζεται πως πέρασαν περισσότερα από 5.000 άτομα.

Η επίσημη έναρξη έγινε στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής με σημαντικές ανακοινώσεις για την ανασκαφή στο καλό χωράφι Σισών από την κ. Αναστασίου Τζιγκουνάκη. Αρχαιολόγο και Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

Έγινε, επίσης, παρουσίαση και γευσιγνωσία του Λιάτικου, από τον κ. Π. Μελιο, καθηγητή πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  και την ομάδα του Recevin, σε συνεργασία με το δήμο Ρεθύμνου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το «Ρέθυμνο ευρωπαϊκή πόλη κρασιού 2018» . Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την συναυλία της Ραλλίας Χρήστιδου και το συγκρότημα της

Ελένη Τσαλιγοπούλου

Στο πρόγραμμα του Σαββάτου, παρουσιάστηκε ο “δρόμος” του μαλλιού από τα μέλη του ΚΗΦΗ Περάματος, που έκλεψαν τις εντυπώσεις με τις παραδοσιακές πρακτικές τους. Ακολούθησε παρουσίαση μαγειρικής συνταγής από το ινστιτούτο κρητικής διατροφής κ τον σεφ Μιχάλη Παναγιώτακη, με τα προϊόντα μανιταριών cultaterra και στην συνέχεια δόθηκε η συναυλία με τη Ελένη Τσαλιγοπούλου και την ορχήστρα της.

Την Κυριακή έγινε παρουσίαση πρωτότυπης συνταγής από την σεφ Χριστίνα Μάλιου του εστιατορίου “χαρούπι & ελιά” Μελιδονίου ενώ τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου παρασκεύασαν και κέρασαν παραδοσιακό γλυκό κίτρο. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από τον μουσικοχορευτικό σύλλογο “Ξαθέρια” και η αυλαία έπεσα μετά από συναυλία με τους Φραγκιαδάκηδες και το συγκρότημα «Πύλη του Ήχου».