ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πλούσια η δραστηριότητα του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνου τον Αύγουστο

Στην Επιτροπή Τουρισμού της Πέμπτης 17 Αυγούστου η πρόεδρος και τα μέλη αντάλλαξαν ενημέρωση και πληροφορίες για τις επαφές που γίνονται στη διάρκεια του καλοκαιριού, και συνέχισαν τις εργασίες σχεδιασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2023 και του προγραμματισμού για τις δράσεις των επόμενων μηνών.

Συγκεκριμένα, εκτός από τις καθημερινές συναντήσεις με επαναλαμβανόμενους πελάτες των ρεθεμνιώτικων επιχειρήσεων, συνάντηση είχαν η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μπιρλιράκη και τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ Ξενοδόχων με την ηγεσία του τουριστικού οργανισμού APOLLO.

Είχαν την ευκαιρία γνωριμίας με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Σκανδιναβικού οργανισμού Tobias Jonsson και με παρόντες τους διευθυντές του κ. Erik Haug και κα Nina Hornewal, καθώς και τους κρητικούς εκπροσώπους τους αδελφούς Παπαδάκη και στελέχη τους, συζήτησαν θέματα πάνω στην εξέλιξη της σαιζόν 2023 και στον προγραμματισμό της επιμήκυνσης της, καθώς στο APOLLO προτίθενται να ξεκινήσουν το πρόγραμμα για το φθινόπωρο ήδη από φέτος 2023.

Στον τομέα της οινογαστρονομίας, το Ρέθυμνο υποδέχτηκε τον γνωστό επιχειρηματία της Νέας Υόρκης και ξακουστό οινογνώστη Yannick Benjamin, ο οποίος, καλεσμένος από τον φίλο του Ρεθύμνου επιχειρηματία Musti Sabra, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τις γαστρονομικές και οινικές τουριστικές υπηρεσίες του Ρεθύμνου και να συζητήσει με την αντιδήμαρχο κα Μπιρλιράκη τη δυνατότητα συνεργασίας για το μέλλον. 

Οι Αμερικανοί ενημερώνονται συνεχώς για το Ρέθυμνο μέσω των άρθρων που συνεχίζουν αδιάλειπτα να γράφονται από τους καλεσμένους δημοσιογράφους και influencers του Δήμου Ρεθύμνης. Ένα δείγμα είναι και η κα Sabrina Pirillo,με το πρόσφατο άρθρο της https://nuvomagazine.com/daily-edit/exploring-the-flavours-of-the-cretan-diet.

Μία εξαιρετική γνωριμία της ομάδας marketing της επιτροπής Τουρισμού ήταν με τη γνωστή Ρεθεμνιώτικης καταγωγής φιλόλογο – influencer Ινέ Αλεξάκη, η οποία, στα πλαίσια των διακοπών της, είχε την ευκαιρία να προβάλλει το Ρέθυμνο με μοναδικό τρόπο, εστιάζοντας στους ανθρώπους, στην κρητική διάλεκτο και παράδοση, στα προϊόντα και στο εμπορικό κέντρο. 

Στη συνάντηση της με τον Δήμαρχο κ. Μαρινάκη, την αντιδήμαρχο κα Μπιρλιράκη και τα μέλη της ομάδας marketing Βιργινία Γιάνιτσα, Λένα Φλουρή, Θανάση Βούρδα, Αθηνά Τσικιντίκου, Βαγγέλη Αρχοντάκη, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που τη δένουν με το χωριό της Αλόιδες και στην επιθυμία της για προσφορά στο Ρέθυμνο και τους ανθρώπους του, επικοινωνώντας με τους πολυάριθμους ακόλουθούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την πλευρά τους η αντιδήμαρχος και τα μέλη της επιτροπής την ευχαρίστησαν για την ιδιαίτερη προβολή που κάνει στο Ρέθυμνο και ξεκίνησαν κανάλι συνεργασίας για συνέχεια της προβολής από κοινού. 

Τμήμα Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης